Τους λόγους που την οδήγησαν μετά από 23 χρόνια στη δημοσιογραφία να δώσει τη μάχη της για πρώτη φορά στις ευρωεκλογές, εξήγησε για πρώτη φορά η Μαρία Σπυράκη, η οποία κατεβαίνει ως υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία.

Η γνωστή δημοσιογράφος εμφανίστηκε στην Πρώτη Γραμμή και στον ΣΚΑΪ και είπε ότι εκείνο που την έκανε να πει τον «ναι» ήταν ο Σαμαράς, ο οποίος, όπως τόνισε, είναι εκείνος που με την πολιτική που ασκεί την έπεισε να δοκιμάσει την τύχη της και να ρισκάρει, παρά το γεγονός ότι είχε μία επιτυχημένη καριέρα στη δημοσιογραφία.

Η κ. Σπυράκη ανέφερε ότι με βάση το πολιτικό ρεπορτάζ που έκανε, το κλίμα για την Ελλάδα στο εξωτερικό έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τη χώρα μας. Χαρακτηριστικά μίλησε για το ταξίδι που έκανε το 2012 στις Βρυξέλλες καλύπτοντας την συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, όπου εκεί είδε ότι κάτι είχε αλλάξει και αυτό ήταν ένας επιπλέον λόγος να κατέβει στις εκλογές με τη ΝΔ.

Όσο για το ενδεχόμενο επιστροφής της στη δημοσιογραφία εάν δεν εκλεγεί, η κ. Σπυράκη ήταν κατηγορηματική και απέκλεισε την επιστροφή της στο επάγγελμα. Ανέφερε μάλιστα ότι όπως και να έχουν τα πράγματα, αυτός ο κύκλος έχει κλείσει. Εάν δεν εκλεγεί, τότε θα αναζητήσει να κάνει κάτι άλλο από το πολιτικό ρεπορτάζ ή να ενταχθεί σε κάποιο γραφείο Τύπου, σχολίασε.