Στην αυριανή συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα θα αποκρυσταλλωθούν οι ελληνικές θέσεις έναντι των αξιώσεων που εγείρει η τρόικα για τις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές στα εργασιακά.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ, αλλά και οι παρεμβάσεις στα εργασιακά.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών τόνισε πως η επίτευξη συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup με την τρόικα για το επικαιροποιημένο μνημόνιο δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη και ότι η ελληνική πλευρά αναμένει «κατ’ ελάχιστον» μια δήλωση της τρόικας περί επαρκούς προόδου των διαπραγματεύσεων.

Ο ίδιος εστίασε στις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών και ανάφερε πως ο Γ. Στουρνάρας θα παραμείνει στην Αθήνα το αργότερο έως το πρωί της Κυριακής, καθώς θα πρέπει να μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου ως προεδρεύον του Ecofin έχει την Τρίτη σημαντική συζήτηση για την ολοκλήρωσης της τραπεζικής ένωσης.

Παρασκευή και Σάββατο τρόικα και υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσουν ζητήματα σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα δημοσιονομικά μέτρα της περιόδου 2015 -2017.

Εάν μέχρι την Κυριακή δεν υπάρξει συμφωνία για το επικαιροποιημένο μνημόνιο τότε αυτή θα γνωστοποιηθεί στο Eurogroup είτε σε επόμενη συνεδρίασή του (στην Αθήνα την 1η Απριλίου), είτε ακόμα και με τηλεδιάσκεψη.