Τηλεφωνική παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έκανε ο υπουργός Εσωτερικών με αφορμή το θέμα των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Όπως είπε ο κ. Μιχελάκης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε τέσσερις σταυρούς και μια περιφέρεια για τις ευρωεκλογές.

«Από τη στιγμή που θα μπαίνουν υποψήφιοι και ο λαός θα επιλέγει με σταυρό, βάζουμε τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι όλοι όσοι θέλουν να είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός. Και μίλησε και για το ασυμβίβαστο των υποψηφίων ευρωβουλευτών που είναι βουλευτές που ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα πάψει να ισχύει.

«Θα έχουν τη δυνατότητα τα κόμματα να βάζουν υποψήφιους ευρωβουλευτές, τους βουλευτές τους. Μόνο που ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που θα θελήσουν να είναι υποψήφιοι για την Ευρωβουλή, θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν την παραίτησή τους», συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών. Και γι’ αυτό πρόσθεσε ότι κάποιοι θα θελήσουν να το σκεφτούν διπλά.

Μίλησε όμως και για το θέμα των ετεροδημοτών λέγοντας ότι: «Δεν αλλάζει τίποτα. Δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο καθεστώς των ετεροδημοτών αναφορικά με το πως ψηφίζουν και στις δημοτικές και στις ευρωεκλογές».

Και πρόσθεσε: «Οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εκλογές, ψηφίζουν στον τόπο που διαμένουν. Μέχρι τις 14 Μαρτίου, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα αυτό να το αλλάξουν. Μπορούν αν θέλουν να αλλάξουν τα εκλογικά τους δικαιώματα».