Με το τηλέφωνο ανά χείρας φαίνεται πως πέρασε τα τελευταία 24ωρα ο Αντώνης Σαμαράς, καθώς οι εκκρεμότητες που έπρεπε να διευθετήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πολλές, κυρίως λόγω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την τρόικα αλλά και λόγω των καίριων ψηφοφοριών στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς και τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.

Είναι άλλωστε γνωστή η πεποίθηση του πρωθυπουργού να έχει τον τελευταίο λόγο σε όλα τα κρίσιμα θέματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, γεγονός που αποδεικνύεται και από την πληθώρα προσωπικών εντολών που έχει δώσει ο ίδιος για την επίλυση καυτών θεμάτων.

Ο πρωθυπουργός τις τελευταίες ημέρες είχε υπέρμετρες τηλεφωνικές επαφές με τον κυβερνητικό του εταίρο και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, αφενός λόγω της θέλησης του για πλήρη συμπόρευση της κυβέρνησης στο θέμα της διαπραγμάτευσης, αφετέρου προκειμένου να αποσοβήσουν με κοινό συντονισμό τυχόν «κοινοβουλευτικά ατυχήματα».

Ρεκόρ τηλεφωνικών επαφών, ωστόσο, σημειώθηκε σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη.

Οι επαφές των δύο ανδρών ήταν κρίσιμες, καθώς ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν σε ανοιχτή γραμμή με το Μαξίμου για το καυτό θέμα των πλειστηριασμών. Πολλές φορές μάλιστα τα τηλέφωνα πήραν φωτιά, καθώς το άγχος του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα των πλειστηριασμών ήταν κρίσιμο τόσο για την κοινοβουλευτική στήριξη της κυβέρνησης, όσο και για το θέμα του κύρους της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση. Πολλές φορές μάλιστα Αντώνης Σαμαράς, Κωστής Χατζηδάκης και Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν σε παράλληλες τηλεφωνικές γραμμές, θέλοντας να αποφύγουν τυχόν παρεξηγήσεις και να εξασφαλίσουν συμπόρευση του κυβερνητικού συνασπισμού επί του ζητήματος.

Το μπαράζ τηλεφωνημάτων όμως, δεν τελείωσε εκεί. Τα τηλέφωνα «έσπασαν» τις τελευταίες ημέρες και για τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την ανάληψη της Ελληνικής Προεδρίας.