Έκτακτα μέτρα λαμβάνονται στη Βουλή προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα δημιουργήθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Υγειονομικής Κάλυψης στον προαύλιο χώρο ένα νέο εργαστήριο, που θα ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με όσους παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης. Επί της ουσίας είναι ένας χώρος «διαλογής» περιστατικών όπως αναφέρεται και σε εσωτερικό έγγραφο που έλαβαν οι βουλευτές και οι υπάλληλοι του Κοινοβουλίου.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το newsbeast πρόκειται για ένα δωμάτιο που βρίσκεται παραπλεύρως του φυλακίου, απέναντι από την πύλη 55 (είναι η είσοδος που στήνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί τις κάμερες προκειμένου να πάρουν δηλώσεις από τους βουλευτές), φέρει σήμανση με κόκκινο σταυρό και εντός υπάρχει όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για την εκτίμηση των περιστατικών.

Η σκοπιμότητα που φτιάχτηκε εξωτερικά το εργαστήριο και όχι εντός του κοινοβουλευτικού μεγάρου είναι προφανής. Όποιος τυχόν έχει πυρετό, βήχα, δύσπνοια ή άλλο σύμπτωμα του αναπνευστικού δεν θα πρέπει να μπαίνει μέσα στον επονομαζόμενο «ναό της Δημοκρατίας», συνιστάται βάσει των οδηγιών να παραμείνει καλύτερα σπίτι του και να καλέσει τηλεφωνικά το ιατρείο της Βουλής για οδηγίες.

Όμως, σύμφωνα με το έγγραφο που διανεμήθηκε, «αν εμφανίσετε κάποιο από τα προαναφερόμενα συμπτώματα ενώ βρίσκεστε στην Βουλή (ή σε περιφερειακό κτίριό της), επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το ιατρείο μας προκειμένου α) να γίνει η λήψη του ιστορικού (που αποτελεί το σημαντικότερο μέρος της εξέτασης) και β) να σας κατευθύνουμε για το ποια είναι η ενδεδειγμένη οδός ώστε να φτάσετε στο εξεταστήριο, αποφεύγοντας να περάσετε από σημεία συγχρωτισμού (π.χ. από το καφενείο της Βουλής).

Τα υπόλοιπα έκτακτα περιστατικά (πλην πυρετού – συμπτωμάτων από το αναπνευστικό) εξακολουθούν να εξετάζονται στο ιατρείο του Μεγάρου».