Την άποψη ότι τα ΜΑΤ δεν θα έπρεπε να εισέρχονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και πως το άσυλο αντί να καταργηθεί θα έπρεπε να ενισχυθεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Η θέση μας είναι ότι τέτοιου είδους επιχειρήσεις δημιουργούν εξαρχής κοινωνικές ταραχές» όπως είπε, προσθέτοντας ότι «ήταν λάθος η επέμβαση στην ΑΣΟΕΕ». Αυτό που πρότεινε είναι να νομοθετηθεί μια υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας στα πανεπιστήμια η οποία θα ελέγχεται από τον εκάστοτε πρύτανη αφού ούτως ή άλλως αυτός είναι αρμόδιος για τη διοίκηση του ιδρύματος.

Ερωτηθείς ειδικά για τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια ο κ. Βαρουφάκης επεσήμανε ότι «είναι εντελώς ανόητες» και «δεν παρέχουν καμία βελτίωση στο πρόβλημα της περιοχής που είναι κατά κύριο λόγο τα ναρκωτικά». Μάλιστα χαρακτηρίζει «τρομοκρατία» τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρονται οι αστυνομικές δυνάμεις. Στον αντίποδα προτείνει ως λύση την ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Τέλος, θεωρεί ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι ο τελευταίος που έχει το δικαίωμα να βρίσκεται στον συγκεκριμένο θώκο.