«Έχω συνηθίσει τη θέση του βουλευτή» είπε ο Μάκης Βορίδης όταν ο Γιώργος Οικονομέας τον ρώτησε πως ένιωσε χθες με αφορμή τη συζήτηση στη Νέα Δημοκρατία για το πολυνομοσχέδιο. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του επεσήμανε ότι πολλοί ήθελαν τον βουλευτή να είναι στη θέση του υπουργού, πράγμα που τελικά δεν έγινε.

«Είναι μια θέση που την έχω συνηθίσει, αυτή του βουλευτή. Το πιο μεγάλο χρονικό διάστημα είμαι με την πλευρά των βουλευτών. Στη διάρκεια της θητείας μου στη Βουλή, έξι μήνες έχω κάτσει στα υπουργικά έδρανα και πεντέμιση χρόνια στα βουλευτικά. Δεν είναι κάτι ασύνηθες για μένα. Το βίωσα λοιπόν μια χαρά».

Για το θέμα της συζήτησης είπε ότι: «Υπήρξε μία ζωηρή συζήτηση με κριτικές τοποθετήσεις. Η συζήτηση είχε επικεντρωθεί σε διάφορες πλευρές του νομοσχεδίου. Σε μεγάλο βαθμό αναπαρήγαγε επιχειρήματα τα οποία έχουν ακουστεί μέσα στις Επιτροπές».

Μίλησε όμως και για το πολυνομοσχέδιο, λέγοντας: «Θα ψηφίσω υπέρ της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας. Αν διαφωνούσα, δεν θα την ψήφιζα». Και άφησε αιχμές, σημειώνοντας «Εγώ δεν πιστεύω αυτά που λέγονται ότι κάνω την πολιτική πράξη αλλά διαφωνώ. Όταν κάνεις μία πολιτική πράξη, παίρνεις την ευθύνη της πολιτικής πράξης. Αν διαφωνείς, θα πεις διαφωνώ και καταψηφίζω».