Ως «μεγάλο πολιτικό λάθος» του αναγνώρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος το γεγονός ότι δεν αποχώρησε από την κυβέρνηση Παπανδρέου, το βράδυ που ο πρώην πρωθυπουργός ανακοίνωσε δημοψήφισμα για το ευρώ (πρωτοβουλία την οποία ακύρωσε ο ίδιος στη συνεχεία, υπό την πίεση των ευρωπαίων ηγετών). Μάλιστα άφησε ανοιχτό ένα «παράθυρο» μελλοντικής σύμπτωσης με το ΠΑΣΟΚ, κλείνοντας νέο «ραντεβού» με τον κόσμο του Κινήματος.

«Θα ξανασυναντηθώ με τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, επισημαίνοντας ότι απομακρύνθηκε μεν από την Ιπποκράτους, αλλά όχι και ιδεολογικοπολιτικά. Μάλιστα ευχήθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο «να πάει μπροστά το ΠΑΣΟΚ».

Για τα άμεσα πολιτικά του σχέδια, ο ανεξάρτητος βουλευτής, σήμερα, επανέλαβε ότι ότι η κίνηση ΡΙΚΣΣΥ θα γίνει κόμμα, που «θα έχει σχέση με το μέλλον».

Ακόμα χαρακτήρισε «κρίσιμο μήνα» τον Φεβρουάριο, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να μείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις, ώστε να μειωθεί η ανεργία και να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα προστασίας όσων το έχουν ανάγκη.

Για να γίνει αυτό, υπογράμμισε, πρέπει να ενοποιηθούν τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας, ώστε να δίνονται στοχευμένα και όχι οριζόντια επιδόματα και «τα λίγα λεφτά που έχουμε να πάνε εκεί που τα έχουν ανάγκη».

Ο κ. Λοβέρδος υπεραμύνθηκε της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι ήταν στόχος όλων των δημοκρατικών κυβερνήσεων από την δεκαετία του 70, αλλά καμία δεν είχε προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

Τέλος, εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νοσοκομείο, κάτι που έχει πει και ο νυν υπουργός Υγείας.