Συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, θα έχει υποψήφιος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ, ο οποίος φτάνει την Τετάρτη στην Αθήνα, στο πλαίσιο της πρώτης προεκλογικής περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Εξάλλου, στην διάρκεια της παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα ο κ. Στάινμπρουκ θα επισκεφθεί, μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, το κέντρο του κοινωνικού προγράμματος «Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών» του Δήμου.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες ο υποψήφιος καγκελάριος των Σοσιαλδημοκρατών και άλλα στελέχη του κόμματος είχαν συναντηθεί στο Βερολίνο με τον κ. Βενιζέλο, και είχαν απευθύνει μηνύματα στήριξης της Ελλάδας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Η περιοδεία του κ. Στάινμπρουκ σε Δουβλίνο, Λονδίνο, Αθήνα, Χάγη, δεν έχει τυχαίους προορισμούς, αφού η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο της οικονομικής κρίσης ως η «δυσκολότερη» περίπτωση, η Ιρλανδία είναι το «καλό παράδειγμα», η Βρετανία είναι η χώρα που δημιουργεί θεσμικά ζητήματα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ενώ η Ολλανδία ανέλαβε μόλις την προεδρία του Eurogroup.

Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται, μεταξύ άλλων, να έχει συναντήσεις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας σερ Μέρβιν Κινγκ αλλά και τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γιερόεν Ντισελμπλόεμ, ο οποίος διαδέχθηκε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ως επικεφαλής του Eurogroup.