Δεύτερη ημέρα της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα η σημερινή και η ατζέντα της είναι εξίσου φορτωμένη με χθες. Η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει σημαντικές επαφές, με τις συναντήσεις με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά και τον αντίστοιχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να ξεχωρίζουν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, σε λίγες ώρες από τώρα και συγκεκριμένα στις 09:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και στις 10:00 θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αργότερα, η καγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, θα επισκεφτεί τη Γερμανική Σχολή Αθηνών στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της –που αναμένεται πριν το μεσημέρι– θα συνομιλήσει με μαθητές και μαθήτριες της Γερμανικής Σχολής Αθηνών για το μέλλον της Ευρώπης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη γερμανική γλώσσα.

Στις 14:00 θα έχει συνάντηση, η οποία αναμένεται με ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην πρεσβευτική κατοικία στο Χαλάνδρι

Η Άνγκελα Μέρκελ θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Παρασκευή στις 16:30.