«Η τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που οδήγησε μάλιστα και στον τραυματισμό δύο ανθρώπων, είναι μια αποκρουστική ενέργεια, που βρίσκει απέναντί της ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζει σε γραπτή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Αναμένουμε από τις έρευνες των αρμόδιων αρχών να φωτιστεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον τραυματισμένο αστυνομικό που πήγε να ελέγξει το περιστατικό, καθώς και στον νεωκόρο της εκκλησίας», καταλήγει στην ανακοίνωση του το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Την «πλήρη διαλεύκανση της βομβιστικής επίθεσης στον Αγ. Διονύσιο, που θα μπορούσε να είχε ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες», ζητά το ΚΚΕ με ανακοίνωση που εξέδωσε και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει ότι «πρέπει αποφασιστικά να αποκρουστεί το κλίμα αποπροσανατολισμού και τρομοκρατίας, που αντικειμενικά προωθείται μέσα από τις συνεχόμενες τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι “βούτυρο στο ψωμί” όλων όσοι θέλουν να φοβίσουν το λαό και να επιβάλουν “άκρα του τάφου σιωπή”».

Ανακοίνωση με την οποία «καταδικάζει την αποτρόπαιη έκρηξη μηχανισμού μπροστά στο χώρο του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, η οποία είχε ως συνέπεια και τον τραυματισμό δυο συμπολιτών μας», εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η απαράδεκτη τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού μπροστά στον ‘Αγιο Διονύση, ανεξάρτητα από ποιοι μπορεί να αναλάβουν την ευθύνη, μόνο ως προβοκατόρικη ενέργεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, η οποία εκ των πραγμάτων αποβλέπει στον εκφοβισμό και τη συντηρητικοποίηση των πολιτών».