Ξεκίνησε σήμερα μετά το μεσημέρι η τριήμερη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στην Αίγυπτο, ο οποίος αναμένεται να συναντήσει σήμερα το βράδυ 8.30 (ώρα Ελλάδος) τον Αιγύπτιο ομόλογό του Δρ. Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο έλληνας Πρόεδρος έφτασε στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Καΐρου στις 13.50 (τοπική ώρα), συνοδευόμενος από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού Κωνσταντίνο Τσιάρα, ενώ από αιγυπτιακής πλευράς τον υποδέχτηκαν ο υπουργός Τουρισμού Χεσάμ Ζααζούα και ο Αιγύπτιος Πρέσβης στην Αθήνα Τάρεκ Άντελ.Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Αίθουσα Υποδοχής ήταν ο Έλληνας Πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση του Έλληνα Προέδρου με τον Αιγύπτιο ομόλογό του είναι η πρώτη μετά την Αιγυπτιακή Επανάσταση, στη δε ατζέντα των συνομιλιών τους συμπεριλαμβάνονται οι διμερείς σχέσεις, η εμβάθυνση επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ θα τονιστεί η υποστήριξη της Ελλάδας στην προσπάθεια της Αιγύπτου για την δημοκρατική μετάβαση της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της άφιξης του Έλληνα Προέδρου στο Κάιρο έχει καλυφθεί με σημαντικά ρεπορτάζ από όλον τον αιγυπτιακό τύπο.

Ο Έλληνας Πρόεδρος θα συναντήσει αύριο την ελληνική παροικία στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια, ενώ το Σάββατο το πρωί θα παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 70 χρόνια από την Μάχη του Ελ Αλαμέιν.