Την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Κυριακής στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απαραίτητα και απολύτως εφικτά είναι τα μέτρα που εξήγγειλε χθες και τόνισε πως «έχουμε καθαρή έξοδο, αναπτυξιακή πνοή για τα επόμενα χρόνια και κυρίως αυτοπεποίθηση και αξιοπιστία» και υπογράμμισε πως η έξοδος από τα μνημόνια είναι μία πραγματικότητα και όχι επικοινωνιακό εύρημα. Πρόσθεσε δε πως τα μέτρα αυτά δεν αποτελούν πισωγύρισμα αλλά μέτρα που θα ενισχύσουν την αναπτυξιακή πορεία της ελληνικής οικονομίας.

«Δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό» σχολίασε ο πρωθυπουργός, «μόνο μέτρα απαραίτητα, μετά από οκτώ χρόνια που η μεσαία τάξη και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στον τόπο μας υπέφεραν δυσανάλογα και σήκωσαν τα βάρη για να μείνει η χώρα μας στην Ευρώπη. Δεν σήκωσαν τα βάρη αυτοί που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό κι ενδεχομένως μπορεί και να μην είναι ικανοποιημένοι με τις προσπάθειες της κυβέρνησής μας γιατί δεν τους νοιάζει αν έχουμε ή δεν έχουμε μνημόνια, ή μπορεί να θέλουν μνημόνια γιατί έτσι εξασφαλίζουν τη μεγιστοποίηση των κερδών τους». «Η βασική στρατηγική μου επιλογή είναι να πάμε σε εκλογές στο τέλος της κυβερνητικής θητείας» είπε ακόμη, προσθέτοντας ότι αυτό θα επιδιώξει και ότι αυτό είναι κάτι που σήμερα έχει μακράν τις περισσότερες πιθανότητες να συμβεί. «Η χώρα πάει καλά, η οικονομία πάει καλά, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, που είναι προϋπόθεση για να πάει καλύτερα η οικονομία» πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας πως θα είναι συλλογική επιτυχία της κυβέρνησης να είναι η πρώτη κυβέρνηση που ολοκληρώνει την 4ετία. Προσέθεσε ακόμη ότι οι ευρωκλογές θα δώσουν τη δυνατότητα να αποκατασταθεί και η πραγματική εικόνα, την οποία πολλές φορές και μέρος των μέσων ενημέρωσης και μέρος των δημοσκοπικών εταιρειών, την παραμορφώνουν. Κι εμείς το γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά, πρόσθεσε, δίνουν μία εικόνα που δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές τάσεις που επικρατούν αυτή τη στιγμή την κοινωνία. «Εκτιμώ τη στάση του Πάνου Καμμένου, αν και διαφωνών απόλυτα μαζί του. Πιστεύω ότι και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι η συμφωνία ανοίγει μια δυναμική για τη χώρα όμως είναι δεσμευμένος σε μια θέση και στάση αρχής. Εγώ αυτό το σέβομαι», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ σε ερώτηση για τη στάση του κυβερνητικού εταίρου και προέδρου των ΑΝΕΛ απέναντι στη συμφωνία των Πρεσπών για τη «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».