Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία

Με Ευρεία πλειοψηφία πέρασε από την Ολομέλεια της Βουλής


ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23:03
10/07/2018
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία
7
loading

Ευρεία πλειοψηφία εξασφάλισε, από την Ολομέλεια, το νομοσχέδιο «Ασφαλιστικές και Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις - Αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας-Ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων-Επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλες διατάξεις». Επί της αρχής του νομοσχεδίου, «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι. «Όχι» δήλωσαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή. «Παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και Ένωση Κεντρώων.

Στο άρθρο 5 (διοικητικές κυρώσεις) για την αδήλωτη εργασία, «ναι» δήλωσαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΔΗΣΥ, ΚΚΕ, ΑΝΕΛ. «Όχι» ψήφισαν Χρυσή Αυγή και Ένωση Κεντρώων, «παρών» δήλωσε το Ποτάμι. Στο άρθρο 6 (δικαίωμα και προϋποθέσεις έκπτωσης), «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων, «όχι» δήλωσαν ΝΔ και Χρυσή Αυγή, «παρών» δήλωσαν η ΔΗΣΥ και το ΚΚΕ.

Στο άρθρο 7 για την αδήλωτη εργασία (άπαξ καταβολή προστίμου) ψήφισαν όλα τα κόμματα «ναι» με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ που ψήφισαν «όχι» .
Στο άρθρο 9 για την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου, «ναι» ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΣΥ και ΑΝΕΛ. "Όχι" ψήφισαν ΝΔ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, «παρών» ψήφισαν Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ΑΠΕ, το άρθρο 10 για την πρακτική άσκηση και μαθητεία ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής που δήλωσαν «παρών».

Το άρθρο 13 για την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής που ψήφισε «όχι».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Ο νομος, είναι ασπιρίνες για τον καρκινοπαθή

  ...Πολύ εκνευρισμένη σήμερα η υπουργός, κάτι που δεν το έδειχνε στο "Χίλτον", στις συναντήσεις με την τρόικα. Γιατί εκνευρίστηκε; Επειδή είπαμε ότι είναι ασπιρίνες για τον καρκινοπαθή αυτές οι ρυθμίσεις...
  η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα επαναφέρει τις Συμβάσεις, τον κατώτερο μισθό. Ωστόσο, όμως, δεν λέει ότι αυτό δεν θα είναι ελεύθερη διαπραγμάτευση, αλλά θα είναι με κυβερνητική παρέμβαση, σύμφωνα με το νόμο Βρούτση» και είπε πως «ειπώθηκε ότι η κυβέρνηση χωρίς ντροπή παραχωρεί δικαίωμα βέτο στην εργοδοτική οργάνωση για την επέκταση ΣΣΕ, με το τρικ της προϋπόθεσης κατάθεσης του μητρώου μελών της, κάτι που επαφίεται στην πλήρη ευχέρεια της ίδιας της εργοδοτικής οργάνωσης...
  https://www.youtube.com/watch?v=NCB3ZIfAS6o

 2. avatar Αν δεν αγωνιστεί ο λαός, δεν πρόκειται να δει άσπρη ημέρα

  «Αν δεν αγωνιστεί ο λαός, δεν πρόκειται να δει άσπρη ημέρα», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, αναφερόμενος στην απόρριψη από την υπουργό Εργασίας των δύο τροπολογιών που κατέθεσε το ΚΚΕ, για την κατάργηση των ρυθμίσεων του νόμου Κατρούγκαλου, που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς και για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

  Τόνισε ότι η κυβέρνηση νομίζει πως μπορεί να πουλήσει το παραμύθι της για την τάχα επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων και την αποκατάσταση μισθών και συντάξεων, την ίδια ώρα που κλείνει το μάτι στον ΣΕΒ και τον καθησυχάζει.

  «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», υπογράμμισε ο Γ. Δελής, καλώντας να ψηφιστεί η τροπολογία, του ΚΚΕ, αλλιώς να σταματήσει η κοροϊδία του λαού.
  https://www.youtube.com/watch?v=OkRdwrPSm_0

 3. avatar Όχι υπουργός Εργασίας, αλλά υπουργός Εργοδοσίας1

  Δεν ξέρετε τη μάχη που δίνουν οι δικοί μας συνδικαλιστές για να πάει η Επιθεώρηση Εργασίας, όταν είναι στημένη και ειδοποιημένη η εργοδοσία πολλές φορές, όταν πάνε στα δικαστήρια; Δεν ξέρετε πόσοι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες, όχι μόνο κομμουνιστές, έχουν απολυθεί ακριβώς επειδή καταφύγανε σ' αυτά; Δεν τα ξέρετε αυτά; Αντί, δηλαδή, να καταγγείλετε τους εργοδότες που ασκούν τρομοκρατία, λέτε ότι εμείς "καλούμε", που σκιζόμαστε κυριολεκτικά και το πληρώνουν όσους ανακαλύπτουν, τους διώχνουν την άλλη μέρα, μέσα στα εργοστάσια; Δεν τα ξέρετε αυτά; Αυτό δεν είναι υπουργός εργασίας. Με συγχωρείτε, είναι υπουργός Εργοδοσίας και πολύ περισσότερο να διαστρεβλώνετε αυτά που λέμε»
  https://www.youtube.com/watch?v=ywmvGixgjhQ

 4. avatar Όχι υπουργός Εργασίας, αλλά υπουργός Εργοδοσίας

  «Η κυρία υπουργός ή δεν ακούει, ή δεν προσέχει το τι λέμε, ή ακούει κάποιους που τη συμβουλεύουν, ή συνειδητά κάνει προβοκάτσια, ας το επιλέξει η ίδια», απάντησε ο Θανάσης Παφίλης, επαναλαμβάνοντας ότι αυτό που ο ίδιος τόνισε ήταν ότι, στο επιχείρημα ότι με βάση την καινούργια ρύθμιση δίνεται κίνητρο στους εργαζόμενους να καταγγείλουν τους εργοδότες στην Επιθεώρηση Εργασίας, αυτό από μόνο του δεν φτάνει, γιατί αυτό που γνωρίζουν όλοι είναι η τρομοκρατία που ασκείται στους χώρους δουλειάς και ότι, όταν πάει κάποιος και καταγγείλει στην Επιθεώρηση Εργασίας απολύεται και μάλιστα πολλές φορές μπαίνει σε «μπλακ λιστ» και δεν μπορεί να βρει δουλειά. Αυτό, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, «όποιος το αμφισβητεί, μάλλον είναι εκτός πραγματικότητας. Και μάλιστα η προβοκάτσια που είναι; Τι λέει η κυρία υπουργός; Ότι το κόμμα της εργατικής τάξης καλεί τους εργαζόμενους να μην πάνε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Καλά, σοβαρολογείτε; Γι' αυτό λέω, που ζείτε; Δεν ξέρετε τη μάχη που δίνουν οι δικοί μας συνδικαλιστές για να πάει η Επιθεώρηση Εργασίας, όταν είναι στημένη και ειδοποιημένη η εργοδοσία πολλές φορές, όταν πάνε στα δικαστήρια;

 5. avatar ΔΣΕ

  Αποκαλυπτική ήταν η στάση της κυβέρνησης που απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες τις τροπολογίες του ΚΚΕ για τη μη περικοπή των συντάξεων, τη διατήρηση των συντάξεων χηρείας και το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Μάλιστα, απορρίφθηκαν ασυζητητί, χωρίς καμία αναφορά ή αιτιολόγηση. Ούτε λέξη, βέβαια, δεν βρήκαν να πουν και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα.

 6. avatar Ταλαιπωρος

  Δημοσιευστε μια φορα ενα αρθρο χωρις λαθη,την μια λετε πανω ψηφισε ΟΧΙ η ΝΔ,κατω γραφετε ψηφισε ΝΑΙ.Αποφασιστε Ημαρτον!!!

  1. avatar Ouf

   File mou milaei gia kapoia ksexwrista arthra......

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει