«Θεωρώ ανόητη την περσινή επιθυμία κάποιων για Grexit» επεσήμανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από το Μέγαρο Μαξίμου κατά τις κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Η Ελλάδα προσπαθεί όχι για να καταβάλει κάποιο τίμημα στις Βρυξέλλες αλλά για το μέλλον των επόμενων γενεών» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. Σημείωσε ότι: «Ο κ. Τσίπρας τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια».

«Χαίρομαι ιδιαιτέρως για την αποδοχή της προσφοράς μου ύψους 35 δισ. πέρσι για την πραγματική οικονομία», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γιούνκερ έκανε λόγο για συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Επιτροπής όσον αφορά στα εργασιακά. «Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα διαμορφώσει μια πρόταση με την οποία θα μπορώ να είμαι σύμφωνος» είπε.

«Πάντοτε είναι εξαιρετική χαρά να βρίσκομαι στην Ελλάδα, μια χώρα που αγαπώ πολύ» ανέφερε ο κ. Γιούνκερ .

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξήρε για άλλη μία φορά την αποφασιστικότητα, το κουράγιο και το θαρρος του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Ελλήνες, ο οποίες, όπως είπε, αποδεικνύουν την πρόσδεσή τους στο ευρωπαϊκό όραμα.

«Κομίζω ένα μήνυμα ελπίδας: Η Ελλάδα έχει περάσει ένα σημαντικό καβο και μπορεί πλέον να μπει στον σωστο δρόμο» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν είναι φίλη της Ελλάδας και θα σταθεί στο πλευρά της χώρας μας.