Η «εχθρική» αντιμετώπιση που εισέπραξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος από το ανώτατο κλιμάκιο της τρόικας και όχι το δημοσιονομικό αδιέξοδο, είναι σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην εμπλοκή των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης – τρόικας.

Η μη λήψη νέων μέτρων και το αίτημα για να δώσουν λίγο χρόνο στις εξελίξεις (εφαρμογή συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο κλπ) ήταν το αίτημα που απορρίφθηκε και μάλιστα με σκαιό τρόπο από τα ανώτατα στελέχη της τρόικας, αναφέρουν πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη.

Επιπλέον, στελέχη της τρόικας φέρονται να «χρησιμοποίησαν» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα συμπεράσματα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους, πιέζοντας για νέα μέτρα εμφανίζοντας μάλιστα και κατάλογο συγκεκριμένων νέων μέτρων ανά υπουργείο.

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Βενιζέλος και ενώ φαινόταν ότι δεν υπήρχε κανένα σημείο επαφής, συνομίλησε με τον πρωθυπουργό και συναποφάσισαν το τέλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, η οποία φέρεται να επιστρέφει στην Αθήνα σε δέκα ημέρες.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές «χαμηλώνουν» το θέμα των πρόωρων εκλογών και μιλούν για εμπλοκή που θα ξεπεραστεί στο πολιτικό πεδίο το επόμενο διάστημα. Μένει να δούμε αν αυτή η επισήμανση αποτελεί χειρισμό της στιγμής, ή εκτίμηση που θα επιβεβαιωθεί.

Πηγή: 24h.gr