Στα χέρια του Κώστα Καραμανλή βρίσκεται το «κλειδί» των εξελίξεων στο εσωκομματικό πεδίο της Ν.Δ., όπου οι παρασκηνιακές διεργασίες έχουν πάρει φωτιά. Γαλάζια στελέχη περιμένουν από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του και με αυτό το δεδομένο να προχωρήσουν ή όχι στην ανακοίνωση της δικής τους συμμετοχής στην κούρσα της διαδοχής, αν και μέχρι στιγμής ο κ. Μεΐμαράκης λέει ότι δεν σκοπεύει να είναι υποψήφιος.

Ο κ. Μεϊμαράκης επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες, ενώ το απόγευμα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή, με θέμα τις εσωκομματικές εξελίξεις. Ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ επιζητά τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, ενώ ανάλογη στήριξη ενδέχεται να επιδιώξει και από τον Αντώνη Σαμαρά.

Μέχρι στιγμή μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει επισήμως την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές, με όλους τους υπόλοιπους να κινούνται παρασκηνιακά.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε ήδη τον προεκλογικό του αγώνα, τον οποίο, όπως διαβεβαιώνει, θα φτάσει μέχρι τέλος.
Άγνωστες παραμένουν ακόμα οι προθέσεις της Όλγας Κεφαλογιάννη, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Μάκη Βορίδη και του Νίκου Δένδια.

Την ίδια ώρα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης επανέλαβε την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχω δώσει δείγματα γραφής, όταν παίρνω τέτοιες αποφάσεις, τις πηγαίνω μέχρι το τέλος».

Επίσης, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δικής του υποψηφιότητας, υποστηρίζοντας πάντως ότι «δεν αυτοπροσδιορίζεσαι ως υποψήφιος, οι άλλοι βρίσκουν αυτές τις ποιότητες σε εσένα και αυτή η διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει από τα στελέχη προς τα πάνω».