Για το θέμα των επενδύσεων και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας χρησιμοποίησαν όλες τις κόκκινες κάρτες τους ο πρόεδρος της ΝΔ και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας σε ερώτηση της Μαρίας Χούκλη.

Β. Μειμαράκης: Ο Τσίπρας έδιωχνε ότι ιδιωτική επένδυση ήρθε στην Ελλάδα, όπως στις Σκουριές, τα αεροδρόμια, την Cosco. Το ΣΤΕ αποφάσισε θετικά γιατί τις κάνει αιρετές αλα καρτ; Γιατί να μπλοκάρει επενδύσεις; Είμαστε έτοιμοι να ξεμπλοκάρουμε όλα τα μεγάλα έργα. Ακόμα και την Ιονία και Ολυμπία Οδό που σταμάτησαν για να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις. Θα προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα και τα ΕΣΠΑ.

«Τα πέντε τελευταία χρόνια είχαμε αποεπένδυση 60% στη χώρα», τόνισε από την μεριά του ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο κ. Τσίπρας τα έχει μπερδέψει. Έχει ξεχάσει ότι εμείς φέραμε όλες αυτές τις επενδύσεις και αυτός διαμαρτύρονταν. Είστε ο πρωθυπουργός που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας και κάνατε ρεκόρ τον Ιούλιο. Οι ομαδικές απολύσεις δεν υπήρχαν στο μνημόνιο. Εσείς βάλατε στο τραπέζι τις ομαδικές απολύσεις για τον ιδιωτικό τομέας, γιατί σας πιάνει αλλεργία με τον ιδιωτικό τομέα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Στην ερώτηση για τις επενδύσεις απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον Μεϊμαράκη τονίζοντας πως «κ. Μεϊμαράκη χρησιμοποιείτε νούμερα που δεν ισχύουν, είχαμε λογική μείωση λόγω capital controls αλλά ήταν λογικό. Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με τον μεθυσμένο που έχει πιει ένα μπουκάλι ουίσκι και ένα σφηνάκι, ξυπνάει την άλλη μέρα στο νοσοκομείο και λέει το σφηνάκι με κατέστρεψε».