Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει πιο ζωντανός διάλογος στο ντιμπέιτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξέφρασε ο Νίκος Παπππάς. Προχωρώντας σε μια αποτίμηση της τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, σημείωσε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ στόχευε διαρκώς τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη στο ραδιόφωνο του Alpha ανέφερε: «Πρέπει να βρεθεί τρόπος να γίνει πιο ζωντανός ο διάλογος. Έγινε και χθες προσπάθεια, είχε περισσότερη αμεσότητα αλλά δεν κατέστη εφικτό. Ήταν όμως θετικό βήμα, όχι τόσο ζωντανός όμως όσο θα έπρεπε να είναι ο διάλογος» πρόσθεσε.

«Σημείο εκκίνησης είναι οι προδιαγραφές του προηγούμενου ντιμπέιτ για το επόμενο» είπε ο κ.Παππάς.

Σε σχέση με τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα στην χθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Ο Τσίπρας μίλησε πολύ πιο συγκεκριμένα στο ντιμπέιτ. Μπήκαν οι πρώτες βάσεις για να αντιληφθεί ο λαός τι παίζεται μέχρι τώρα. Οι απαντήσεις του Τσίπρα ήταν αυτές που έπρεπε».

Ερωτηθείς γιατί εκνευρίστηκε ο κ. Τσίπρας σε ερώτηση για το μεταναστευτικό, ο κ. Παππάς σημείωσε: «Δικαίως ο Τσίπρας εκνευρίστηκε με το μεταναστευτικό διότι ορισμένα πολιτικά κόμματα φλερτάρανε με πολιτική που διαστρέβλωνε τη πραγματικότητα.  Έχει γίνει πολύ σπέκουλα».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ είπε πως «τα πάντα αλλάζουν» στο κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη «αλλά τα βαρύδια στέκονται», αφήνοντας να εννοηθεί πως παραμένουν οι όροι που θέτει η Κουμουνδούρου για στελέχη όπως ο κ. Βενιζέλος.