«Οδικό χάρτη για την Ελλάδα της δημιουργίας» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα του οποίου όμως τις λεπτομέρειες θα μάθουμε… μετά το Πάσχα.

Ο Γ. Παπανδρέου παρουσίασε γενικές αρχές τονίζοντας κυρίως τις πολιτικές της κυβέρνησης σε τομείς όπως η υγεία η παιδεία, τις πολιτικές για συμμάζεμα του κράτους και των δαπανών ,ενώ υποσχέθηκε και αύξηση των χαμηλών συντάξεων «μόλις αυτό καταστεί δυνατόν» .

Υπερτόνισε ότι το πρόγραμμα θα συζητηθεί με τους βουλευτές πριν κατατεθεί στην βουλή «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε» είπε ο πρωθυπουργός απορρίπτοντας παράλληλα «άλλες λύσεις» αυτές προφανώς που ακούγονται και μέσα στο κόμμα του, γιατί όπως είπε «οδηγούν την χώρα σε εξαθλίωση».

Παράλληλα ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στα πρόσφατα κρούσματα βίας, όπως το χθεσινό επεισόδιο με τον κ. Λοβέρδο, σημειώνοντας: «Σεβόμαστε και αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα του κάθε πολίτη. Αλλά πρέπει και να σεβαστούμε τις θυσίες των πολιτών. Γι’ αυτό η βία και η ανομία δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατία, σε μια στιγμή ανασυγκρότησης της χώρας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις να τοποθετηθούν ξεκάθαρα χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές».