«Περνάμε από στενωπό αλλά θα βγούμε και ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά με ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και ευημερίας», τόνισε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη μετά το τέλος των εργασιών της Συνόδου Κορυφής.

Ο Γ. Παπανδρέου χαιρέτισε τις αποφάσεις του Συμβουλίου αλλά και τις καθοριστικές όπως είπε αποφάσεις για την Ελλάδα, της 11ης Μαρτίου, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι η απόφαση για το σύμφωνο του Ευρώ δε θα επιφέρει νέα μέτρα στην Ελλάδα. «Εμείς ήδη έχουμε πάρει δύσκολα και επώδυνα μέτρα τα οποία ήδη φέρνουν αποτελέσματα».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι πριν προχωρήσει η κυβέρνηση στο πρόγραμμα των 50 δισ. ευρώ για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας θα προχωρήσει σε διαβουλεύσεις. «Είναι προς το συμφέρον όλων μας», είπε «να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο η δημόσια περιουσία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε φυσικά και στις αποφάσεις της Συνόδου και είπε πως αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον της Ευρωζώνης. Κωδικοποιώντας σημεία των συμπερασμάτων αναφέρθηκε στην αναθεώρηση της Συνθήκης που δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας του μηχανισμού στήριξης και την επαναβεβαίωση της χρηματοδότησης του προσωρινού μηχανισμού, ενώ με έμφαση τόνισε ότι οι αποφάσεις θα έχουν ληφθεί πριν το τέλος του Ιουνίου.

Ας σημειωθεί ότι στο Συμβούλιο Κορυφής συζητήθηκε και το μεταναστευτικό ενώ αποφασίστηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο η Επιτροπή θα έχει καταθέσει τις προτάσεις.