Στις Βρυξέλες μεταβαίνει αύριο ο Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Στη Σύνοδο Κορυφής συμμετέχουν Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα λάβουν μέρος επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ.Μ.Μπαρόζο, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χ. βαν Ρομπάι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ. Μπούτσεκ.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Υβ Λετέρμ, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας και Πρόεδρο του PSD, Δόκτορα Πέδρο Κοέλιο, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούτσεκ, τον Επίτροπο για το Δημοσιονομικό Προϋπολογισμό και Προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Γιάνους Λεβαντόβσκι, κ.α.
Παράλληλα θα έχει συναντήσεις εργασίας με την ομάδα των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας θα συνοδεύσουν, ο Εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας, βουλευτής Χρήστος Σταϊκούρας, ο Αναπλ. Τομεάρχης Οικονομίας, Νότης Μηταράκης, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σταύρος Παπασταύρου, και οι σύμβουλοί του.