Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, υποδεχόμενος το μεσημέρι τον Πρόεδρο του Ελληνοαραβικού Επιμελητηρίου, πρώην υπουργό Χρήστο Φώλια και το γενικό γραμματέα Μοχάμεντ Ελκχάμτζι επεσήμανε την καθυστέρηση της ανάπτυξης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων της Ελλάδας με τις αραβικές χώρες.

«Εγώ πάντοτε εκτιμούσα σωστά αυτή τη φιλία της Ελλάδος με το αραβικό έθνος. Και αυτό που λέτε έχετε δίκιο. Ενώ οι σχέσεις οι πολιτικές ήταν τόσο καλές, δεν ακολουθούσαν οι εμπορικές και οι οικονομικές σχέσεις. Και δεν αποκλείεται αυτό να οφειλόταν σε μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του ο κ. Φώλιας αναφέρθηκε στις σημαντικές προοπτικές οικονομικής συνεργασίας που υπάρχουν με τις 22 αραβικές χώρες, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Ελληνοαραβικό Επιμελητήριο. «Το διμερές Αραβοελληνικό Επιμελητήριο είναι η Ελλάδα με 22 Αραβικές χώρες. Από τη Μαυριτανία μέχρι τη Σομαλία, την Υεμένη, τη Μέση Ανατολή. Εικοσιδύο χώρες! Πελώριο κεφάλαιο που πρέπει να επενδύσουμε», σημείωσε.

Ο Κάρολος Παπούλιας προέτρεψε τους κκ. Φώλια και Ελκχάμτζι να προχωρήσουν δυναμικά την ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τον αραβικό κόσμο γιατί όπως είπε το έχουμε ανάγκη ιδιαίτερα αυτή την ώρα.