Απαντώντας στις καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. Κώστα Μαρκόπουλου σχετικά με την έγγραφη απόφαση του ταξίαρχου της αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών για τις κυκλοφοριακές απαγορεύσεις και δημόσιες συναθροίσεις ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Μπεντενιώτης δήλωσε από το βήμα της Βουλής τα εξής:

«Η απόφαση αυτή δεν παραβιάζει καμία ελευθερία, αλλά αντίθετα υπερασπίζεται και διασφαλίζει τις ελευθερίες όλης της κοινωνίας και προσδιορίζει πώς μπορεί κάποιος να τις σέβεται».

Αφού έκανε λόγο για σύγχυση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. ο κ. Μπεντενιώτης, πρόσθεσε ότι: «Η κυβέρνηση υπηρετεί την ευνομούμενη πολιτεία και διασφαλίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η διεκδίκηση δικαιωμάτων, όμως αυτές οι κινητοποιήσεις και απεργίες δε μπορεί να υπονομεύουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας».

«Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη της διασφάλισης των δικαιωμάτων των πολιτών. Υπηρετώντας την ευνομούμενη πολιτεία όλοι πρέπει να λειτουργούμε και να εκφράζουμε τον ελληνικό λαό και όχι καμία συντεχνία», κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.