Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των αγροτών, που από τη Δευτέρα έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην εθνική οδό προς τον Προμαχώνα, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, Δημήτριος Τσώτας έλαβε μια πρωτοφανή απόφαση.

Χθες το βράδυ οι αγρότες είχαν ζητήσει από τον αστυνομικό διευθυντή Σερρών, να τους επιτραπεί να παραταχθούν στο σημείο με τα τρακτέρ τους, χωρίς να κλείσουν τη μεθόριο στον Προμαχώνα. Το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό και σήμερα ο Ταξίαρχος τους κοινοποίησε ότι απαγορεύεται η κίνηση και στάθμευση των γεωργικών οχημάτων σ’ όλους τους δρόμους που οδηγούν προς το μεθοριακό σταθμό.

Όπως αναφέρει η απόφαση «τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κάθε δημόσιας, υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας, επί του οδικού δικτύου, ενώ η πραγματοποίηση ή απόπειρα πραγματοποίησης συνάθροισης ή πορείας στις συγκεκριμένες περιοχές, θα αντιμετωπίζεται με κάθε νόμιμο μέσο».

Από την πλευρά τους, οι νομικοί εκπρόσωποι των αγροτών τόνισαν πως θα εξετάσουν όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με την απόφαση του αστυνομικού διευθυντή. Δεν απέκλεισαν επίσης το ενδεχόμενο να προχωρήσουν ακόμη και σε μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.