Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε στο Αιγάλεω λίγο μετά τις 11:00 η Έφη Αχτσιόγλου, με την υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ να στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων από τους υποστηρικτές της.

Λίγο μετά η κυρία Αχτσιόγλου δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σήμερα δεκάδες χιλιάδες πολίτες φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ προσέρχονται στις κάλπες και στέλνουν κατ’ αρχάς ένα βασικό μήνυμα. Ότι η προοδευτική παράταξη είναι εδώ απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία νομίζει ότι μπορεί να κυβερνά με λευκή επιταγή. Είμαστε εδώ και θα είμαστε εδώ για να ασκήσουμε ισχυρή και δομική αντιπολίτευση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες θέτουν την κοινωνία στο περιθώριο, απέναντι σε πολιτικές που ασκούνται με αλαζονεία. Είμαστε και θα είμαστε εδώ για να εκφράσουμε τις ανάγκες των πολιτών που ορθώς θεωρούν ότι δεν ζουν με τον τρόπο που τους αξίζει και με τον τρόπο που δικαιούνται να ζουν», ανέφερε.

«Νομίζω ότι η μαζική συμμετοχή είναι για όλους μας ευθύνη και δέσμευση, για μένα σίγουρα είναι, ότι θα είμαστε εδώ για τους ανθρώπους που εκφράζουν μια διαφορετική πολιτική στον τόπο. Είμαι αισιόδοξη, πιστεύω ότι σήμερα το βράδυ θα είμαστε όλοι χαμογελαστοί στον ΣΥΡΙΖΑ. Ισχυρή δομική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και επιστροφή της παράταξής μας σε κυβερνητική τροχιά», κατέληξε η κυρία Αχτσιόγλου.