Με νέα πρόταση επανέρχεται το ΠΑΣΟΚ στο θέμα του τηλεοπτικού διαλόγου των πολιτικών αρχηγών, κατηγορώντας, ταυτόχρονα, τη ΝΔ για υποκρισία.

Με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου Φώφης Γεννηματά, το ΠΑΣΟΚ καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν ότι «μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας» και προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν βάζει εμπόδια και όρους στο διάλογο.

Το ΠΑΣΟΚ διευρύνει τον κατάλογο των κομμάτων που θα συμμετέχουν στον διάλογο και αποδέχεται τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Κοινωνικής Συμφωνίας.

«Η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει όρια. Φτάνουν όμως πια τα λόγια και η ανταλλαγή ανακοινώσεων. Προχωράμε.

Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να αποδείξουν ότι μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Δεν βάζουμε εμπόδια και όρους στο διάλογο. Το ΠΑΣΟΚ αποδέχεται τη συμμέτοχη και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων του Κοινοβουλίου, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Κοινωνικής Συμφωνίας.

Η πορεία της χώρας μας από εδώ και πέρα, η λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και της πολιτικής ζωής θα κριθεί από αυτούς που δηλώνουν παρόντες» ανέφερε η νέα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, η Νέα Δημοκρατία είχε αντιδράσει έντονα στην αρχική πρόταση του Ευ. Βενιζέλου για διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Ο κ. Βενιζέλος, πολιτικά ανύπαρκτος σε επίπεδο προτάσεων και σχεδίου για την έξοδο της χώρας από την κρίση, προσπαθεί να αναγάγει σε μείζον ζήτημα μια διαδικασία παράλληλων μονολόγων, που – όσες φορές και αν έγινε – οι πάντες την έχουν καταγγείλει.

Αιχμάλωτος στην αγωνία του, αλλά και στην αλαζονεία του, έφτασε στο σημείο να βγαίνει δημόσια και να ζητά να αποκλειστούν κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και την Ευρωβουλή από τη διαδικασία του debate. Ενώ προκαλεί τους πάντες, αφού με την επιστολή του, θέτει μόνος του όρους και προϋποθέσεις, επιδιώκοντας να “πατρονάρει” κομματικά τη διαδικασία, αγνοώντας τη Διακομματική Επιτροπή, στην οποία θα πρέπει να επιλύονται θεσμικά όλα τα ζητήματα της εκλογικής διαδικασίας.

Θυμίζουμε, ταυτόχρονα, στον κ. Βενιζέλο ότι ο δημόσιος διάλογος διεξάγεται εδώ καιρό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς έχουν καταθέσει ολοκληρωμένες προτάσεις και σχέδιο, όχι μόνο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, αλλά και για τα μείζονα θέματα, που απασχολούν την κοινωνία, όπως – κυρίαρχα – η ανάπτυξη, η ασφάλεια, η υγεία, η παιδεία και οι μεγάλες θεσμικές αλλαγές, που έχει ανάγκη η χώρα, για μια νέα μεταπολίτευση.

Η Νέα Δημοκρατία ήταν το πρώτο κόμμα που ζήτησε επίσημα από τον υπουργό Εσωτερικών να θέσει το θέμα του debate στη Διακομματική. Αντίθετα, ο κ. Βενιζέλος, απέφευγε – προφανώς σκόπιμα – το θεσμικό δρόμο, αρκούμενος σε δημαγωγικές κορώνες στις κατά καιρούς ομιλίες του. Και τώρα, την τελευταία στιγμή, τρομαγμένος από την απήχηση που έχει στην κοινωνία το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά για έξοδο της χώρας από την κρίση, επιχειρεί να δημιουργήσει αντιπερισπασμό και να προκαλέσει εντυπώσεις».