Η ΕΡΤ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Ψηφιοποίησε το ντοκιμαντέρ «Βιβλιοθήκη της Βέροιας»


MEDIA
6:00
24/04/2013
Η ΕΡΤ τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
loading

Το Αρχείο της ΕΡΤ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, τo επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΚΙΒΩΤΟΣ. gr» με τίτλο «Βιβλιοθήκη της Βέροιας», σκηνοθεσίας Κατερίνας Ευαγγελάκου, παραγωγής 2011.

Το ντοκιμαντέρ αφορά στην πρότυπη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, που τιμήθηκε με το βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση 2010».

Παρουσιάζονται οι υπηρεσίες της προς το κοινό, δράσεις όπως τα εκπαιδευτικά της προγράμματα - π.χ θέματα τοπικής ιστορίας, τα προγράμματα για τους μετανάστες, τα δημιουργικά εργαστήρια, η λειτουργία κινητής βιβλιοθήκης και ο τρόπος χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας. Για τις πρωτοβουλίες της βιβλιοθήκης και το ρόλο της μιλούν ο διευθυντής της Ιωάννης Τροχόπουλος, συγγραφείς και μέλη του προσωπικού της.

Αποσπάσματα συνεντεύξεων κατοίκων της Βέροιας-ενεργών μελών της βιβλιοθήκης, αποτυπώνουν την επιρροή του εν λόγω πολιτιστικού φορέα στη ζωή της τοπικής κοινωνίας και τη λειτουργία του ως πόλου έλξης. Περιλαμβάνονται επίσης πλάνα από το Συμπόσιο Βιβλιοθηκών που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (19 Οκτωβρίου 2010).

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει