Σημαντικές ανακατατάξεις σε διάφορα επίπεδα αναμένεται να προκαλέσει η πιθανή δημιουργία μεσημεριανής ενημερωτικής ζώνης στο Mega.

Στην περίπτωση που προχωρήσει η ιδέα, την παρουσίαση της νέας ζώνης προεξοφλείται ότι θα αναλάβει το νέο-απόκτημα του καναλιού, Μαρία Σαράφογλου.

Ταυτόχρονα όμως μια τέτοια κίνηση θα προκαλέσει καραμπόλες και στα υπόλοιπα κανάλια, που θα αναγκαστούν να «απαντήσουν» στον ανταγωνισμό.

Με εξαίρεση τον Alpha που θα επιμείνει με την Ελένη Μενεγάκη και θα λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος σε μια τέτοια εξέλιξη ο ΣΚΑΙ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα enimerosi24, θα ενισχύσει τη μεσημεριανή του εκπομπή σε μια προσπάθεια να διατηρήσει, αλλά και να αυξήσει το κοινό του.

Έτσι, η μεσημεριανή εκπομπή της Εύας Αντωνοπούλου στο κανάλι του Φαλήρου θα αναλάβει το «βάρος» να «συγκρουστεί» με τη Μαρία Σαράφογλου και για αυτό το κανάλι ήδη από τώρα μελετά τους τρόπους ενίσχυσης. Λέγεται ότι εκτός από ορισμένες αλλαγές στα πρόσωπα, η εκπομπή θα αποκτήσει περισσότερο ειδησεογραφικό χαρακτήρα, θα ενισχυθεί με τα πρώτα ονόματα του σταθμού, αλλά και με ρεπόρτερ που θα την τροφοδοτούν με ειδήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της.