Είναι ένας από τους πιο γνωστούς ράπερ στον κόσμο, ιδιοκτήτης δισκογραφικής εταιρείας, σύζυγος της Μπιγιονσέ, πατέρας και πλέον και αθλητικός μάνατζερ.

Ο λόγος, φυσικά, για τον Jay Z.

Ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της εταιρείας Roc Nation Sports, που ασχολείται με την εκπροσώπηση αθλητών, ο Jay Z έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με μερικούς από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου όλου –όπως ο Kevin Durant- και έχει διαπραγματευτεί ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της χρονιάς (240 εκατ. δολάρια για λογαριασμό του Robinson Cano).

Ο Jay Z μπήκε πολύ δυναμικά και στο χώρο του αθλητισμού.

Κάνει παρέα με τον Ομπάμα, είναι παντρεμένος με τη Μπιγιονσέ, ζει έναν υπερπολυτελή βίο με αποτέλεσμα το «συνολικό πακέτο» να τον κάνει ιδιαίτερα «ελκυστικό» ως μάνατζερ στα μάτια των νεαρών αθλητών.

Η πρώτη του κίνηση στο χώρο του αθλητισμού ήταν η εξαγορά ενός πολύ μικρού μεριδίου (0,067%, αξίας 355.000 δολαρίων) των Brooklyn Nets.

Πούλησε το μερίδιό του, προκειμένου να ξεκινήσει την εταιρεία Roc Nation Sports και απ’ ό,τι φαίνεται δεν έπεσε έξω.

Μέσα σε ένα χρόνο έχει καταφέρει να πάρει μαζί του μερικά από τα ανερχόμενα αστέρια του αθλητικού στερεώματος.

Ο Kevin Durant είναι ένα από τα πιο δυνατά ονόματα που πήρε στην εταιρεία του. Το χειμώνα που πέρασε έκλεισε μια συμφωνία 240 εκατομμυρίων δολαρίων για λογαριασμό του Robinson Cano στο Σιάτλ, ενώ όταν «έκλεισε» τη Skylar Diggins που παίζει στο WNBA ο Jay Z τής χάρισε μια Μερσεντές.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλοι αυτοί οι νεαροί αθλητές (και όσοι ακολουθήσουν) επέλεξαν να υπογράψουν συμβόλαιο συνεργασίας με μια νεοϊδρυθείσα εταιρεία.

Ας δούμε επιγραμματικά τους λόγους που δικαιολογούν την απόφασή τους να ταχθούν στο πλευρό του Jay Z, όπως παρουσιάστηκαν στο Business Insider:

-Ζει σε ένα διαμέρισμα αξίας 6,85 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μανχάταν.

– Κάνει παρέα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

– Το προηγούμενο καλοκαίρι νοίκιασε, έναντι 400.000 δολαρίων, ένα σπίτι στα Χάμπτονς για το καλοκαίρι.

– Είναι παντρεμένος με τη Μπιγιονσέ.

– Ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο με τη σύζυγό του ως «ο βασιλιάς και η βασίλισσα της αμερικανικής ποπ κουλτούρας».

– Πριν από ένα χρόνο κυκλοφόρησε η φήμη ότι η Μπιγιονσέ του αγόρασε ένα αεροσκάφος αξίας 40 εκατ. δολαρίων για την «ημέρα του πατέρα».

– Η «αξία» του υπολογίζεται στα 520 εκατ. δολάρια.

– Μόνο την περασμένη χρονιά έβγαλε 40 εκατ. δολάρια.

– Μαζί με τη Μπιγιονσέ κερδίζουν 4 εκατ. δολάρια σε κάθε τους εμφάνιση στο πλαίσιο της περιοδείας «On the Run».

– Έχει κάνει 12 πλατινένιους δίσκους, όμως το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του δεν προέρχεται από τη μουσική βιομηχανία.

– Η εταιρεία Roc Nation έχει υπογράψει ένα συμβόλαιο συνεργασίας 20 εκατ. δολαρίων με τη Samsung, η οποία προ-κυκλοφόρησε αποκλειστικά το τελευταίο του άλμπουμ.