Μέχρι πέρσι ο τραγουδιστής των U2, Bono, θεωρούνταν από ένα οικονομικό blog ως «ο χειρότερος επενδυτής στην Αμερική», όμως πλέον πρέπει να βρεθεί άλλος για να του πάρει… τον τίτλο.

Η τύχη του Bono όμως έκτοτε άλλαξε, καθώς οι μετοχές του Facebook που αγόρασε τετραπλασιάστηκαν και η αξία τους αγγίζει αυτή τη στιγμή το 1 δισ. δολάρια.

Ο τραγουδιστής των U2 πλήρωσε το Νοέμβριο του 2009 το ποσό των 210 εκατ. δολαρίων στην επενδυτική εταιρεία Elevation Partners για ένα ποσοστό στο κοινωνικό δίκτυο του Mark Zuckerberg.

Αφού λοιπόν ένας άλλος επενδυτής πούλησε το δικό του μερίδιο, οι τιμές των μετοχών που κατέχει ο Bono εκτοξεύθηκαν κατά 400% και η αξία τους αγγίζει τα 975 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι οι μετοχές του Facebook δε διαπραγματεύονται ακόμη στο Χρηματιστήριο, αλλά στη δευτερογενή αγορά – σε αυτή δηλαδή που κατατάσσεται μία εταιρεία πριν την επίσημη δημόσια εγγραφή της.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το οικονομικό blog πρέπει να βρει άλλον για να τον χαρακτηρίσει ως «το χειρότερος επενδυτής στην Αμερική»…