Το σπανάκι περιέχει σημαντικές ποσότητες φλαβονοειδών, οι οποίες παρουσιάζουν έντονη αντιοξειδωτική δράση. Επίσης περιέχει ένα συνδυασμό θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνη Κ, C, Α, μαγνήσιο και φυλλικό οξύ, τα οποία συνεργιστικά προάγουν την καλή λειτουργία των αγγείων και της καρδιάς.

Επίσης αποδίδει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου δρώντας επικουρικά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης και δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε την υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο καθώς ένα φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι καλύπτει το 35% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης, γεγονός που το καθιστά αναντικατάστατο για ένα παιδί, έφηβο ή γυναικά με αυξημένη απώλεια αίματος στην περίοδο της έμμηνου ρύσης.

Πηγή: neadiatrofis.gr