Ξεκίνησαν οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α’ και Β’ λυκείου και θα διαρκέσουν έως τις 15 Ιουνίου. Για τους μαθητές της Γ’ λυκείου μέχρι τις 30 Μαΐου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν οι φετινές Πανελλαδικής εξετάσεις.

Οι ημερομηνίες λήξης των μαθημάτων σε Γυμνάσια και Λύκεια για το σχολικό έτος 2022 – 2023:

  • Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.
  • Των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για τους μαθητές της Γ’ λυκείου θα διεξαχθούν πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών, από 23 έως 30 Μαΐου.

Τελευταίο κουδούνι στις 30 Μαΐου

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος και για τους μαθητές των Γυμνασίων αλλά και τους μικρότερους μαθητές καθώς το τελευταίο κουδούνι θα χτυπήσει στις 30 Μαΐου. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα Γυμνάσια θα διεξαχθούν από 1η έως 15 Ιουνίου.

Σχετικά με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τα μαθήματα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων για τις καλοκαιρινές διακοπές 2023 λήγουν την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023.