Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν νωρίτερα γιατροί και νοσηλευτές στην πλατεία Μαβίλη και ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Οι υγειονομικοί ζητούν, μεταξύ άλλων, άρση των αναστολών εργασίας, αύξηση μισθών και μονιμοποίηση των συνταξιούχων.

«Η κυβέρνηση θεώρησε το καλοκαίρι ότι “ξεμπερδέψαμε” με τον κορονοϊό και αντί να ενισχύσει το Σύστημα Πρωτοβάθμιας και Νοσοκομειακής Περίθαλψης το απογύμνωσε» λέει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ.

«Η κυβέρνηση που υποτίθεται ότι κόπτεται του καθολικού εμβολιασμού, εφάρμοσε την τιμωρητική υποχρεωτικότητα στο υγειονομικό προσωπικό στέλνοντας στο δρόμο χωρίς ευρώ μισθό, 7000 συναδέλφους που επί 20 μήνες ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Η υποχρεωτικότητα εφαρμόστηκε μόνο στο υγειονομικό προσωπικό που είναι εμβολιασμένο σε ποσοστό 95%. Εάν όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι ήταν εμβολιασμένοι σε τέτοια ποσοστά θα είχαμε σήμερα τιθασεύσει την πανδημία» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Αρνούνται να άρουν τις αναστολές εργασίας και να επιστρέψουν πίσω οι συνάδελφοι με συχνό προληπτικό εργαστηριακό έλεγχο, προτιμώντας να χάνονται ζωές ασθενών» λέει ΠΟΕΔΗΝ. Η Ομοσπονδία έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8:00-15:00 ενώ στην Περιφέρεια η απεργία είναι 24ωρη.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος