Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, τους γνωστούς «Αίαντες», ελικόπτερα και drones.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Στους δρόμους βρίσκονται σήμερα χιλιάδες αστυνομικοί προκειμένου να εκπονήσουν το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ που βασικό στόχο έχει την αποτροπή των πορειών και συγκεντρώσεων.

Στις 9 το πρωί αναμένεται να φτάσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί για να καταθέσουν στεφάνι. Στα σημεία όπου πρόεδροι και αρχηγοί κομμάτων θα ηγούνται εκδηλώσεων θα βρίσκεται ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας, ενώ δεν θα επιτραπεί εκδήλωση με συμμετοχή περισσότερων των 4 ατόμων ως συνοδεία του προέδρου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αν οι διαδηλωτές ξεπερνούν τους 4, θα υπάρξει διαμεσολαβητής αστυνομικός που θα ενημερώνει με ηχητικά μηνύματα ότι απαγορεύεται για λόγους δημόσιας υγείας η συνάθροιση. Εάν δεν υπακούσουν, τότε θα τους επιβάλλονται πρόστιμα και θα γίνονται προσαγωγές.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού, οι γνωστοί «Αίαντες», ελικόπτερα και drones, που θα δίνουν συνεχώς εικόνα για όσα συμβαίνουν στο Πολυτεχνείο, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. Αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει ειδικά στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, σε πρεσβείες, σε δημόσια κτίρια, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος