Η Γραφιστική θεωρείται στις μέρες μας τομέας με απεριόριστες προοπτικές, έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η προέλευση του όρου «Γραφιστική»! Είναι μια απόδοση στα ελληνικά του αγγλικού όρου «Graphic Design», που επινόησε στη δεκαετία του 1920 ο William Addison Dwiggins, χρησιμοποιώντας δύο αγγλικές λέξεις! Η μία με προέλευση από τα ελληνικά (γράφω, γραφικός) και η άλλη από τα λατινικά (disegno = σχέδιο), για να προσδιοριστεί ένα επάγγελμα που είχε σταδιακά διαμορφωθεί στις βιομηχανικές κοινωνίες και το οποίο μέχρι τότε δεν είχε ένα συγκεκριμένο όνομα. Ωστόσο σήμερα, η γραφιστική έχει προοπτικές!
Γενικά μιλώντας, ο στόχος της Γραφίστικης είναι η επικοινωνία. Χρησιμοποιώντας γράμματα, εικόνες και οπτικά σημεία, επιδιώκεται η μεταβίβαση μηνύματος από έναν πομπό σε έναν δέκτη. Ειδικότερα, η επικοινωνία για την οποία γίνεται λόγος εδώ είναι η οπτική επικοινωνία!

Και επειδή, ως γνωστόν, «μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις», το επάγγελμα του γραφίστα είναι μεν, στις μέρες μας περιζήτητο, η δουλειά του δε, δεν είναι καθόλου εύκολη και τυποποιημένη. Γιατί είναι ο επαγγελματίας που θα πρέπει να αποτυπώσει με εικόνα -ηλεκτρονικά ή print- μεστά και αποτελεσματικά το διαφημιστικό μήνυμα της εταιρείας για την οποία εργάζεται, ώστε και να γίνει αντιληπτό στο κοινό (τον καταναλωτή δηλαδή!), αλλά και να εντυπωσιάσει, ώστε να οδηγήσει στην αγορά του προϊόντος.

Ως εκ τούτου, η Γραφιστική είναι τόσο ένας τομέας με απεριόριστες προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, ανέλιξης και καταξίωσης, όσο και ένα άκρως απαιτητικό επάγγελμα που απαιτεί σωστή, σύγχρονη κατάρτιση, διαρκώς επικαιροποιημένη με τις νέες τεχνικές και μεθόδους οπτικής επικοινωνίας!

Θες να συνδυάσεις την καλλιτεχνική σου τάση με ένα προσοδοφόρο επάγγελμα, με ζήτηση στην αγορά εργασίας; Η Γραφιστική είναι σίγουρα ένας τομέας με απεριόριστες προοπτικές, που θα δώσει «ασφαλή» διέξοδο στην επιθυμία σου! Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν εδώ είναι κρίσιμα: «ποια σχολή Γραφιστικής να επιλέξω;», «υπάρχει ΙΕΚ Γραφιστικής που να παρέχει σωστή πρακτική άσκηση και να σου δίνει “βήμα” για την αγορά εργασίας;».

Για ολοκληρωμένες σπουδές Γραφιστικής με μέλλον, μία είναι η… ΑΛΦΑ επιλογή! Έχοντας υποστηρίξει τον κορυφαίο θεσμό των βραβείων ΕΒΓΕ (Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής & Εικονογράφησης) και επιλέγοντας κορυφαίους καθηγητές-καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της Γραφιστικής, της Διαφήμισης & της Επικοινωνίας, με ευρωπαϊκές διακρίσεις και… «βραβεία Μπότση» στο βιογραφικό τους, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη «υπογράφει» την επαγγελματική σου επιτυχία ως Graphic Designer!

9+ 1 λόγοι για να επιλέξεις σπουδές Γραφιστικής στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ!

  • Σπουδάζεις στο μοναδικό ΙΕΚ που παρέχει σεμινάρια διαδραστικού INFOGRAPHICS (οπτικοποίηση είδησης)
  • Αποσπάς 1α βραβεία και διακρίσεις σε πανελλήνιους διαγωνισμούς Γραφιστικής
  • Εκπαιδεύεσαι από καθηγητές – καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της Γραφιστικής, της Διαφήμισης και της Επικοινωνίας
  • Χρησιμοποιείς σύγχρονα εργαστήρια, εξοπλισμένα με όλα τα σχεδιαστικά software
  • Υλοποιείς μεγάλα projects σε συνεργασία με τις κορυφαίες -συνεργαζόμενες με το ΙΕΚ ΑΛΦΑ- εταιρείες του κλάδου (σχεδίαση προσκλήσεων/αφισών/εντύπων/περιοδικών/newsletters, κ.ά.)
  • Δημιουργείς πλούσιο portfolio εργασιών επαγγελματικού επιπέδου, έως την αποφοίτησή σου
  • Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε δημιουργικούς χώρους αναγνωρισμένων επαγγελματιών του κλάδου, σε εταιρείες media, κ.α.
  • Παρακολουθείς εξειδικευμένα σεμινάρια & διαλέξεις, με αντικείμενο τη Γραφιστική -Ενδεικτικά: «ΤΑ INFOGRAPHICS ΣΤΑ MEDIA», «Multimedia design», «Web design», «Special digital effects», «Η τεχνική της διαφήμισης», «Δημιουργικότητα, τηλεόραση & Γραφιστική», «Η τέχνη της εικόνας», κ.ά.
  • Έχεις το πλεονέκτημα να αποκτήσεις την κορυφαία βρετανική πιστοποίηση GATEHOUSE AWARDS από τον ομώνυμο, διεθνή φορέα απονομής τίτλων σπουδών της Βρετανίας, με στόχο την ενίσχυση του βιογραφικού σου και τη διαβάθμιση του πτυχίου σου

Σπούδασε στο επάγγελμα που σου ταιριάζει και γίνε αυτό που ονειρεύεσαι, επιλέγοντας μία από τις ειδικότητες του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ:

Αν θέλεις κι εσύ να γίνεις το αυριανό… Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας στη Γραφιστική, κάνε ΣΗΜΕΡΑ την εγγραφή σου στα νέα τμήματα Φεβρουαρίου, στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας, Πειραιά, Γλυφάδας ή Θεσσαλονίκης!

Κλείσε ΣΗΜΕΡΑ ραντεβού με έναν εξειδικευμένο Σύμβουλο Εκπαίδευσης και εξασφάλισε ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Αθήνας: Πατησίων 31, 210 5279500
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Πειραιά: Φίλωνος 39, 210 41 20313
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57, 210 9640117
  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Θεσσαλονίκης: Βαλαωρίτου 9, 2310 552406

Ή δήλωσε το ενδιαφέρον σου, με ένα click.