Στη Βοστόνη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψή του στις ΗΠΑ


ΕΛΛΑΔΑ
18:27
16/05/2013
Στη Βοστόνη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
1
loading

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος βρίσκεται στη Βοστόνη, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά από πρόσκληση του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημήτριου.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος θα αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Ελληνικής Ορθοδόξου Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού της Βοστόνης, κατά την τελετή αποφοίτησης, το ερχόμενο Σάββατο.

Στο αεροδρόμιο της Βοστόνης, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο υποδέχθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, ο μητροπολίτης Βοστόνης, Μεθόδιος και αρκετοί ομογενείς της περιοχής. Κατά την έξοδό του από το αεροδρόμιο, ο αρχιεπίσκοπος χαιρέτισε τον κόσμο με το «Χριστός Ανέστη», ενώ τρεις μαθήτριες ελληνικού σχολείου της περιοχής του προσέφεραν ανθοδέσμες.

Καλωσορίζοντας τον θρησκευτικό ηγέτη της Ελλάδας, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος ανέφερε ότι πρόκειται για μία «πρώτη υποδοχή σεβασμού, τιμής και αγάπης».

Από την πλευρά του, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, λέγοντας το Χριστός Ανέστη. Πρέπει να σας διαβεβαιώσουμε ότι ερχόμαστε με πάρα πολύ χαρά, με πολύ ευχαρίστηση και πιστεύουμε απόλυτα ότι θα φύγουμε με την καρδιά μας γεμάτη».

Στη συνέχεια, ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος παρουσίασε τη συνοδεία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, η οποία αποτελείται από τον μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, τον επίσκοπο Διαυλείας, Γαβριήλ (αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου), τον πρωτοπρεσβύτερο Αδαμάντιο Αυγουστίδη, τον πρωτοπρεσβύτερο Στέφανο Αβραμίδη, τον ιεροδιάκονο Επιφάνιο Αρβανίτη και τον Δημήτριο Καρανάσο.

Στην υποδοχή μεταξύ των παρόντων ήταν η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστόνη, Ιφιγένεια Καναρά, ο πρόεδρος του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού, π. Νικόλαος Τριανταφύλλου, ο αντιπρόεδρος της Εφορίας της Σχολής, δρ. Θωμάς Λίλον, ο κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής, π. Θωμάς Φιτζέραλντ, ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Βοστόνης, π. Θεόδωρος Μπάρμπας, πολλοί κληρικοί και λαϊκοί της περιοχής και φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, οι οποίοι έψαλλαν και τη φήμη του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στο Μουσείο Τέχνης της Βοστόνης και στο χώρο της βομβιστικής επίθεσης κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου. Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο μητροπολίτης Βοστόνης, Μεθόδιος.

Μετά την επίσκεψή του στη Βοστόνη, το Σάββατο το απόγευμα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον αρχιεπίσκοπο Δημήτριο, θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους και στελέχη της ομογένειας, ενώ, θα επισκεφθεί ελληνορθόδοξες εκκλησίες, σχολεία και ιδρύματα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar King Ink

    'Αντε ρε Jeronimo πρώτη σου φορά , άλλος αέρας φυσάει εκεί στο Αμέρικα !
    Το πρόγραμμα πάντως , είναι κάργα εποικοδομητικό.........

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει