Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δικηγόροι-εισαγγελείς

Παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου


ΕΛΛΑΔΑ
6:41
24/09/2012
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις δικηγόροι-εισαγγελείς
1
loading

Στις επάλξεις θα βρίσκονται μέχρι τις 20 Οκτωβρίου δικηγόροι και εισαγγελείς, μετά από απόφαση που έλαβε η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Οι δικηγόροι και οι εισαγγελείς αποφάσισαν:

-Τη συνέχιση διακοπής των συνεδριάσεων όλων των δικαστηρίων της χώρας (πολιτικών και ποινικών) από σήμερα μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, από 10:00-15:00.

-Την αναστολή δημοσίευσης των πολιτικών αποφάσεων, εκτός από τις επείγουσες μέχρι τις 10/10.

-Τη σύγκληση νέας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 10:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εφετείου Αθηνών .

4. Την αλλαγή του τρόπου άσκησης των καθηκόντων τους, με την υποβολή αιτήματος προς τους προϊσταμένους των δικαστηρίων για την παροχή της αναγκαίας υλικοτεχνικής υποδομής (γραφείων κ.λ.π), προκειμένου στο εξής να παρέχουν τις υπηρεσίες τους αποκλειστικά και μόνο στα οικεία δικαστικά καταστήματα.

-Την πιστή τήρηση των ισχυόντων κανονισμών των δικαστηρίων, ως προς τη χρέωση του προβλεπόμενου συγκεκριμένου αριθμού υποθέσεων για κάθε δικαστή και τη σύγκληση των Ολομελειών για τροποποίηση των κανονισμών, σύμφωνα με τις νέες συνθήκες που θα προκύψουν με την αλλαγή του τρόπου παροχής της εργασίας τους.

-Την άσκηση όλων των ενδεικνυόμενων ενδίκων βοηθημάτων ενώπιον των Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων, για την προάσπιση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους και την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών σε βάρος των δικαστικών λειτουργών.

-Τη μη συμμετοχή τους σε όλες τις επιτροπές που προβλέπεται η συμμετοχή δικαστικών λειτουργών, αμειβόμενες και μη, πλην των σωματείων.

-Την αξίωση προκαταβολής από την Πολιτεία των εξόδων που απαιτούνται, προκειμένου να εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στις μεταβατικές έδρες των δικαστηρίων που υπηρετούν».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar PerMan

    Τώρα φαίνεται καθαρά ποιά είναι η μιά πλευρά της συνηστώσας στην αδυναμία της πολιτείας να μπαγλαρώσει του κλεφταράδες του δημόσιου χρήματος και να τους εξαφανίσει. Τώρα που η πολιτεία χρειάζεται την συμπαράσταση της \"τυφλής δικαιοσύνης\", τώρα κάνουν κοπάνα, με ελαφρά την καρδία τους, τα καλόπαιδα από το καθήκον τους. Ντροπή τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει