Τι συμβαίνει με τις τράπεζες σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο

Παρέμβαση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου


ΕΛΛΑΔΑ
14:36
16/08/2018
Τι συμβαίνει με τις τράπεζες σε Τήλο, Λειψούς και Κάσο
8
loading

Στην απόφαση διακοπής κάθε συνεργασίας με την Alpha Bank θα προχωρήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αιτία η αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της τράπεζας να αναστείλει μερικώς, από τις 14 Σεπτεμβρίου 2018, τη λειτουργία των υποκαταστημάτων της στην Τήλο, τους Λειψούς και την Κάσο.

Για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Γραφείο του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ενώ παράλληλα ευθύς ο περιφερειάρχης αποφάσισε να καλέσει σε συνάντηση όλους τους περιφερειακούς διευθυντές τραπεζών.

Η αιφνίδια απόφασή της Alpha Bank, αναφέρει στην ανωτέρω ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, «ενισχύει το αίσθημα της ανισότητας στους κατοίκους των τριών ακριτικών νησιών, από τους οποίους στερεί την παροχή στοιχειωδών τραπεζικών υπηρεσιών και τους αναγκάζει σε χρονοβόρες και δαπανηρές μετακινήσεις από νησί σε νησί».

«Φανερώνει δε πλήρη άγνοια των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών του ευάλωτου και εθνικά ευαίσθητου νησιωτικού χώρου», τονίζει επίσης η Περιφέρεια, «τις οποίες αντιμετωπίζει αμιγώς με οικονομίστικα κριτήρια, αγνοώντας προκλητικά τον οφειλόμενο κοινωνικό χαρακτήρα της λειτουργίας των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όταν αυτά οφείλουν την ύπαρξή τους στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών».

Για την εξέλιξη αυτή, ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Οι νησιώτες δεν είναι πολίτες β' Κατηγορίας. Τα νησιά στηρίζουν την οικονομία της πατρίδας μας και το ελάχιστο που οφείλει η Πολιτεία σε αυτά είναι ίσες ευκαιρίες».

Σημειώνεται ότι επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν προς τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιό, με κοινοποίηση στο Γραφείο Πρωθυπουργού, τρεις δήμαρχοι ακριτικών νησιών των Δωδεκανήσων.

Οι δήμαρχοι, Τήλου Μαρία Καμμά, Κάσου Μαρία Τσανάκη-Σορώτη και Λειψών Φώτης Μάγγος, διαμαρτύρονται διότι - όπως σημειώνουν στην επιστολή τους - «χθες και εντελώς αιφνιδιαστικά ενημερωθήκαμε ότι η τράπεζα Alpha Bank αναστέλλει τη λειτουργία των καταστημάτων της στα τρία νησιά». Μάλιστα, όπως σημειώνεται, πρόκειται για τα «μοναδικά καταστήματα τραπεζών και τα μοναδικά ΑΤΜ».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Αντωνίου Μαιρη

  Απαράδεκτη η τακτική των Τραπεζών έναντι των μικρών νησιών. ΑΙΣΧΟΣ

 2. avatar ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΤΟ ΘΈΜΑ ΆΜΕΣΑ ΟΛΑ

  ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΆ ΌΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΆΓΚΗ ΝΑ ΠΑΡΈΜΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΘΗΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΈΤΣΙ ΑΠΟΤΟΜΑ ΝΑ ΚΛΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!?????

 3. avatar Κ.Λ

  100 χρόνια πίσω είμαστε και το παίζουμε δημοκράτες και προοδευτικοί. Για δείτε και το νερό τι γίνεται εκεί . Ελληνικά νησιά υποτίθεται πως ειναι. Γίδια

 4. avatar Frang948

  Η τράπεζα σε καλύπτει 100 της 100 αν κάποιος ΧΑΚΕΡ σου πάρει ολα σου τα λεφτα. ;;;;;;;

 5. avatar nikman1972

  Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πλήρως το γιατί έγινε αυτό, αλλά νομίζω πως τουλάχιστον οι τράπεζες αντέχουν να έχουν ένα υποκατάστημα σε κάθε νησί ώστε να δώσουν και δουλειά αλλά και να βοηθήσουν τα νησιά να αναπτυχθούν...!!
  Ίσως πρέπει να γίνει σαν κανονισμός λειτουργιάς από το κράτος ώστε σε κάθε παραμεθόριο νησί να έχει έστω ένα υποκατάστημα και από ένα ΑΤΜ ανά περιοχή, με τουλάχιστον 50 μονίμους κατοίκους!!

 6. avatar Ευάγγελος Ντάνος

  Υπάρχει και το Internet banking, όσοι αδυνατούν να το δουλεύουν εν έτη 2018, συγνωμη αλλα ειστε καταδικασμένοι να ταλαιπωρήστε χωρίς λογο.

  1. avatar @ Ντάνος

   Είπες βλακεία...

  2. avatar Noname13

   Και μετρητά από που θα βγάζουν [...];

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει