Την παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΤ προκάλεσε η δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ότι η αστυνόμευση στο κέντρο έχει χαλαρώσει.

«Δεν υπάρχει καμία χαλάρωση. Εμείς ενεργούμε. Ενεργούμε με σχέδιο. Σίγουρα όμως τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενόψει των εκλογών, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση» είπε ο κ. Οικονόμου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι έχει στενή συνεργασία με το δήμαρχο και μίλησε για τα κέντρα φιλοξενίας των μεταναστών.

«Υπάρχουν όμως κάποιες πολιτικές, σε σχέση με την κατασκευή των Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας για τους παράνομα διαμένοντες στη χώρα μας αλλοδαπούς, που είναι λογικό, αυτές οι πολιτικές, να μην μπορούν να προωθηθούν στο βαθμό που απαιτείται, από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι τα προβλήματα στο κέντρο δεν είναι μόνο αστυνομικά, αλλά απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική για την αντιμετώπισή τους.

«Το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση, όμως τα προβλήματα του κέντρου της Αθήνας δεν είναι απλώς αστυνομικά. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη πολιτική. Πρωτίστως, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το θέμα της παράνομης παραμονής των αλλοδαπών στη χώρα. Είναι μείζον θέμα οι χώροι φιλοξενίας, για μακρά παραμονή των αλλοδαπών, κατεπείγουσα η ανάγκη, να προχωρήσουν και είναι ένα από τα θέματα, τα οποία η κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, κατά την προσωπική μου άποψη, θα πρέπει να προχωρήσει με πολύ έντονους ρυθμούς» είπε.