Σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας αύριο, στις 10.00, καλεί τα μέλη των ΔΣ των σωματείων και τους εργαζόμενους του Λεκανοπεδίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, (ΠΟΕΔΗΝ), ζητώντας την απόσυρση νομοσχεδίου που ρυθμίζει μισθολογικά θέματα.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, μεταξύ άλλων, μειώνεται το επίδομα ευθύνης των προϊσταμένων των τμημάτων, της ιατρικής και της νοσηλευτικής υπηρεσίας των νοσοκομείων από 250 ευρώ στα 150 ευρώ. Η διάταξη αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση και της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ, η οποία κάνει λόγο για «τιμωρία» και «απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος».

Η ΠΟΕΔΗΝ που διεκδικεί την απόσυρση του μισθολογίου και ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών, αναφέρει επίσης, ότι «οι βασικοί μισθοί μειώνονται δραστικά, ο συντάξιμος μισθός θα μειωθεί περαιτέρω, τα νυκτερινά-αργίες-υπερωρίες πετσοκόβονται, αφενός επειδή υπόκεινται σε ποσοστιαία μείωση και αφετέρου επειδή μειώνεται το ωρομίσθιο». Επιπλέον σε περίπτωση μετάταξης του υπαλλήλου «παύει να καταβάλλεται η προσωπική διαφορά, το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας τίθεται σε αμφισβήτηση, περικόπτεται το επίδομα παραμεθόριων περιοχών σε εργαζόμενους πολλών Νοσοκομείων καθότι επανακαθορίζονται οι δικαιούχοι, παγώνει η μισθολογική εξέλιξη στα κλιμάκια έως 31/12/2017 και συνδέεται η αμοιβή με την αξιολόγηση η οποία θα καθορισθεί με προεδρικό διάταγμα», την οποία όπως λένε δεν θα δεχθούν.