Με τεράστια κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ και δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας υπό το φόβο επεισοδίων ξεκινούν οι εορτασμοί της επετείου του Πολυτεχνείου.

«Στο πόδι» θα βρίσκονται σχεδόν 7.000 αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ από τις ομάδες ΔΙ.ΑΣ, ΜΑΤ, μέχρι και της Κρατικής Ασφάλειας.

Ιδιαιτέρως αυξημένα θα είναι τα μέτρα προστασίας σε περιοχές γύρω από πρεσβείες που μπορούν να αποτελέσουν πιθανούς στόχους, μετά και τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι.

Η εντολή που έχουν πάρει από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ είναι για διακριτική παρουσία και προσπάθεια αποφυγής τυχόν προκλήσεων από «θερμόαιμους», αντίστοιχες δηλαδή με αυτές της περασμένης Πέμπτης στο πανελλαδικό συλλαλητήριο.

Αυτή τη σύσταση είχε κάνει εξάλλου και ο αρμόδιος υπουργός την Παρασκευή μετά το πανελλαδικό συλλαλήτήριο ενόψει του Πολυτεχνείου.

«Οι ενέργειες που θα γίνουν και στην επόμενη κρίσιμη μέρα, δηλαδή την Τρίτη 17 Νοέμβρη, θα γίνουν σύμφωνα με τις εντολές που θα πάρετε από την ηγεσία σας: Όχι συγκρουσιακή διάθεση, πειθαρχημένη αντίληψη και όχι ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, έτσι ώστε να περάσει, η κοινωνία, ο ελληνικός λαός που διαδηλώνει για συγκεκριμένους λόγους -που θα μπορούσαμε να διαδηλώνουμε κι εμείς- να διαδηλώσει χωρίς κανένα πρόβλημα και εμείς να κάνουμε την δουλειά μας: που σημαίνει να αποτρέψουμε βίαιες ενέργειες, να αποτρέψουμε σπασίματα, να αποτρέψουμε τραυματισμούς και να αποτρέψουμε και βεβήλωση χώρων, γιατί το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έχει και μία συμβολική, ιερή σημασία, πέρα από τα μάρμαρα και τα σκαλιά» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.