Πρωτοφανές μαφιόζικο χτύπημα σε βάρος του γνωστού δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, έγινε σήμερα στις 5:20 το πρωί έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη. Άγνωστοι τον «γάζωσαν» με τουλάχιστον δύο όπλα ενώ από το σημείο της δολοφονίας περισυλλέγησαν περίπου 16 κάλυκες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι τρεις δράστες συν ένας οδηγός ήταν μεταμφιεσμένοι σε υπαλλήλους εταιρείας σεκιούριτι και διέφυγαν, κατά πάσα πιθανότητα, με κλεμμένο ΙΧ, μάρκας Honda Civic, το οποίο βρέθηκε καμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας, επικεφαλής της οποίας τέθηκε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης, πάνω από 13 είναι οι σφαίρες που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία στο σώμα του Σωκράτη Γκιόλια.

Πιο συγκεκριμένα τα πυρά τον βρήκαν στο κεφάλι, τον θώρακα, την κοιλιά, τα χέρια και τους γλουτούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιατροδικαστή Φίλιππου Κουτσάφτη, τον χτύπησαν εξ επαφής και πιθανότατα στην προσπάθεια του να καλυφθεί οι σφαίρες τον βρήκαν και στα πλευρά.

Έχει γίνει φωτογράφηση, ακτινογράφηση, καταμέτρηση σφαιρών, ενώ η ιατροδικαστική εξέταση συνεχίζεται από τον Γιώργο Ντιλέρνια.

Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται εκτεταμένες έρευνες τόσο στο σημείο της δολοφονίας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ηλιούπολης. Άνδρες της σήμανσης εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την είσοδο της πολυκατοικίας όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος δημοσιογράφος για κάθε στοιχείο που μπορεί να ξετυλίξει το κουβάρι της επίθεσης. Παράλληλα άνδρες της αστυνομίας ερευνούν πόρτα-πόρτα την περιοχή γύρω από την οδό Δαιδάλου όπου έμενε ο Σωκράτης Γκιόλιας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας, από τις εργαστηριακές-συγκριτικές εξετάσεις που διενήργησε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας σε (16) κάλυκες διαμετρήματος 9 mm PARABELLUM , που βρέθηκαν στον τόπο της σημερινής ανθρωποκτονίας δημοσιογράφου στην οδό Δαιδάλου 21 στην Ηλιούπολη Αττικής, διαπιστώθηκε ότι έχουν πυροδοτηθεί από δύο όπλα, που έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα, δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για την ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού στις 3 Φεβρουαρίου του2009, κατά την ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού « ALTER » την 17-02-2009, την ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009, ενώ ταυτίζονται και με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009.

Στο μικροσκόπιο της αστυνομίας έχουν μπει τα ρεπορτάζ του Σωκράτη Γκιόλια, αυτά που έχουν δημοσιευθεί κι αυτά που επρόκειτο να δημοσιευτούν. Μέσω blog είχε προαναγγελθεί η δημοσιοποίηση -από σήμερα, μάλιστα- στοιχείων για δοσοληψίες επιχειρηματιών με τα σώματα ασφαλείας. Πολλοί μιλούν για «συμβόλαιο θανάτου» συσχετίζοντας την «επαγγελματική» δολοφονία με τις έρευνες του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε όλα τα δημοσιεύματα του blog «troktiko» από την υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο ίδιος ο Σωκράτης Γκιόλιας φέρεται να είχε εκμυστηρευτεί σε πολύ κοντινούς του ανθρώπους ότι διαισθανόταν ότι κάτι κακό θα του συμβεί κι ενώ ήταν λάτρης της μοτοσυκλέτας είχε σταματήσει να την οδηγεί και χρησιμοποιούσε μόνο του αυτοκίνητό του γιατί έτσι ένιωθε περισσότερο ασφαλής.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος του Γιάννης Μαρακάκης, δήλωσε ότι «δεχόταν απειλές εδώ και 15 χρόνια» προσθέτοντας πως «ο εισαγγελέας θα εκπλαγεί» όταν ερευνήσει τα αρχεία του Σωκράτη Γκιόλια. Μάλιστα έκανε λόγο για τριψήφιο αριθμό υποθέσεων στο «χαρτοφυλάκιο» του δημοσιογράφου το τελευταίο διάστημα, που όλα περιλάμβαναν αποκαλύψεις. «Βρισκόμαστε στην αρχή μεγάλων αποκαλύψεων από ένα τραγικό συμβάν», κατέληξε.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, περίοικοι είχαν παρατηρήσει το τελευταίο 10ήμερο μια μοτοσικλέτα που φαινόταν να παρακολουθεί το σπίτι του Σωκράτη Γκιόλια.

Σημειώνεται επίσης ότι η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» είχε δηλώσει καθαρά εδώ και καιρό τις προθέσεις της. Σε προκήρυξη που είχαν βγάλει αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, ανέφεραν ότι επόμενος στόχος τους θα είναι δημοσιογράφος.
Την απειλή την είχαν κάνει πράξη και στο χτύπημα ενάντια στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Η «Σέχτα Επαναστατών» χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερη σκληρότητα των χτυπημάτων της, αφού σε όλες τις επιθέσεις «γαζώνει» τους στόχους και δεν δείχνει κανένα έλεος στην ανθρώπινη ζωή.

Σε μία από τις προκηρύξεις τους, έχουν πει ότι… η Αθήνα θα γεμίσει φέρετρα.

Η «Σέχτα Επαναστατών» έχει κάνει την εμφάνισή της τα τελευταία δύο χρόνια, αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008.

Στον τάφο του 16χρονου παιδιού είχαν αφήσει άλλωστε την προκήρυξη με την οποία αναλάμβαναν την επίθεση στο ΑΤ Κορυδαλλού.

Στις 16 Ιουνίου 2008, η «Σέχτα» σκότωσε εν ψυχρώ τον 41χρονο αστυνομικό Νεκτάριο Σάββα, ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, στα Πατήσια. Τότε, είχαν γαζώσει τον άτυχο αστυνομικό με 20 σφαίρες από 9αρι όπλο. Το ίδιο όπλο χρησιμοποιήθηκε και κατά του άτυχου δημοσιογράφου.

Εν τω μεταξύ, αύριο αναμένεται να απαντήσει η google στο αίτημα που εστάλη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την άρση του απορρήτου του blog troktiko.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, η Αστυνομία εκτιμά πως από την άρση του απορρήτου στο συγκεκριμένο blog θα αποκαλυφθούν αρκετά στοιχεία, που θα συμβάλλουν στις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Σωκράτη Γκιόλια.

Παράλληλα, τις επαφές πέντε προσώπων με τον Σωκράτη Γκιόλια άρχισαν να ερευνούν εδώ και λίγη ώρα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας.

Ο ένας από τους ύποπτους, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, είναι ένα ηχηρό όνομα και αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο στα κινητά τηλέφωνα του και στα καρτοκινητά που χρησιμοποιούσαν αυτός και κάποιος από τους συνεργάτες του τις τελευταίες ημέρες.

Αν επαληθευτούν οι πληροφορίες, η Ελλάδα θα βρεθεί μπροστά σε μια τρανταχτή αποκάλυψη στην οποία εμπλέκεται και ο εν ενεργεία αστυνομικός -φρουρός του ελεγχόμενου προσώπου.

Παράλληλες έρευνες εξελίσσονται ραγδαία στις περιοχές του Κολωνού, της Βικτώριας, της Κυψέλης και σε κάποιες βίλες στη Σαρωνίδα, όπου πιθανόν να έχουν κρυφτεί οι δράστες της δολοφονικής ενέργειας, αν δεν έχουν διαφύγει ήδη στο εξωτερικό.