Αυτοκίνητο σκούρου χρώματος είδαν σταθμευμένο κάτω από το σπίτι του
Σωκράτη Γκιόλια αυτόπτες μάρτυρες. Ανέφεραν πως είδαν τρεις
ανθρώπους να βγαίνουν και ένας από αυτούς
φώναξε «άνοιξε, άνοιξε».

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από την οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη, εκεί όπου στις 5:30 το πρωί έπεσε νεκρός ο γνωστός δημοσιογράφος. Από το σημείο της επίθεσης περισυνελέγησαν τουλάχιστον 20 κάλυκες ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο διαφορετικά όπλα.

Όπως δήλωσε η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια στην αστυνομία, λίγο νωρίτερα άγνωστος είχε χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους και  είχε ειδοποιήσει τον δημοσιογράφο πως γίνεται διάρρηξη στο αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο κάτω από το σπίτι. Ο δημοσιογράφος κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μάρκας Smart και εκεί οι δράστες τον «γάζωσαν» με πυροβόλο όπλο αφαιρώντας του τη ζωή.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις δράστες, οι οποίοι διέφυγαν με ΙΧ.

Η αστυνομία εξετάζει ένα Honda Civic, το οποίο είχε κλαπεί το περασμένο Σάββατο από τον Άλιμο και εντοπίστηκε μισή ώρα μετά την επίθεση ολοσχερώς καμένο σε μικρή απόσταση από το σημείο της δολοφονίας, στη συμβολή της λεωφόρου Ηλιουπόλεως με την οδό Λεωνιδίου.

Στην οδό Δαιδάλου έσπευσαν από την πρώτη στιγμή άνδρες του τμήματος ανθρωποκτονιών και της αντιτρομοκρατικής. Αυτήν την ώρα η αντιτρομοκρατική αποσύρεται και την έρευνα για τη δολοφονία αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η Ασφάλεια.

Οι έρευνες στρέφονται, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αποκαλύψεις που ο δημοσιογράφος ετοίμαζε μέσω του blog του.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν 38 χρονών, παντρεμένος και πατέρας ενός δίχρονου αγοριού.