Έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια διεξάγει το
Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Οι αστυνομικοί
εξετάζουν μία μαρτυρία σύμφωνα με την οποία οι δράστες φορούσαν στολές πιθανόν Σεκιούριτι ή Δημοτικής Αστυνομίας και ήταν τουλάχιστον τρεις.

Ο ένας χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος του δημοσιογράφου, ειδοποιώντας τον από το θυροτηλέφωνο ότι κλέβουν το αυτοκίνητό του. Όταν εκείνος κατέβηκε στην είσοδο, τον πυροβόλησαν με πιστόλι των 9 χιλιοστών. Από το σημείο της δολοφονίας περισυνελέγησαν τουλάχιστον 20 κάλυκες.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αυτήν την εκδοχή περιέγραψε και η σύζυγος του δημοσιογράφου στην αστυνομία. Η γυναίκα παραμένει σε κατάσταση ισχυρού σοκ.

Ο άτυχος δημοσιογράφος μεταφέρεται αυτήν την ώρα στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

Βέβαιο θεωρεί η αστυνομία πως οι δράστες διέφυγαν με ένα κλεμμένο Honda Civic. Το αυτοκίνητο βρέθηκε μισή ώρα μετά το περιστατικό στη συμβολή της Βουλιαγμένης με την οδό Λεωνιδίου, σε απόσταση περίπου 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της δολοφονίας, ολοσχερώς καμένο.

Το αυτοκίνητο ήταν κλεμμένο και η κλοπή είχε δηλωθεί από τον ιδιοκτήτη του το Σάββατο στον Άλιμο.

Ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν 38χρονών και πατέρας ενός 2χρονου αγοριού. Βρισκόταν στο χώρο της δημοσιογραφίας για 20 χρόνια και το τελευταίο διάστημα ήταν γενικός διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Θέμα98,9».