Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Σωκράτη Γκιόλια, 37 ετών, το πρωί στην Ηλιούπολη.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, που έγιναν γνωστά από την Αστυνομία, τα όπλα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στη δολοφονία, είναι δύο, διαμετρήματος εννέα χιλιοστών τύπου «PARABELLUM» και έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε ενέργειες της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο 9αρια, που είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού, του τηλεοπτικού σταθμού Alter και στην δολοφονία του αστυνομικού Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια πριν από έναν χρόνο. Όλες τις παραπάνω ενέργειες έχει αναλάβει με προκηρύξεις της η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Αναλυτικότερα

Τρεις έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο (διαφορετικό του προαναφερόμενου), το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις παρακάτω ενέργειες:

-Στην ένοπλη επίθεση κατά του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού την 03-02-2009

-Στην ένοπλη επίθεση κατά των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ALTER» την 17-02-2009

-Στην Ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα ΣΑΒΒΑ Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009

-Επιπλέον ταυτίζονται με κάλυκα, που είχε βρεθεί επί του μνήματος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την 04-02-2009

-Δεκατρείς έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στην ανθρωποκτονία του Υπαρχιφύλακα Σάββα Αντωνίου-Νεκταρίου την 17-06-2009.

Κατόπιν αυτού, την υπόθεση αναλαμβάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, δεδομένου ότι η δολοφονία αποδίδεται και με στοιχεία σε τρομοκρατική ενέργεια.