Για ακριβό συμβόλαιο θανάτου έκανε λόγο ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος μίλησε πριν λίγη ώρα στο ΘΕΜΑ Radio.

Από την εμπειρία του ο δικηγόρος εκτιμά ότι επρόκειτο για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου, γιατί οι δολοφόνοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι με σχεδιασμό. «Ήταν ψυχροί εκτελεστές», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «ο άνθρωπος που τους έβαλε τους πλήρωσε καλά».

«Οι τρεις μεταμφιεσμένοι εκτελεστές, οι πολλές βολές όλα αυτά δείχνουν ότι ήξεραν, ότι δεν ήθελαν να αστοχήσουν. Τον αιφνιδιάσανε και ο Σωκράτης έπεσε στην παγίδα», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Για τον φίλο του, όπως είπε ο γνωστός δικηγόρος, το μόνο που μπορεί να πει είναι ότι τον διέκρινε η ανιδιοτέλεια, το πάθος του για την αποκάλυψη και ο αγώνας του να τεκμηριώσει και να στηρίξει τις αποκαλύψεις που έκανε. «Ήταν ανεξάρτητος, δεν έκανε συμβιβασμούς κάτω από το τραπέζι και δεν υπηρετούσε συμφέροντα. Δε ζούσε σε βίλες, παρά σε ένα μικρό διαμέρισμα στην Ηλιούπολη την οικογένειά του». «Σας δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι στις κουβέντες μας δε μου είχε εκφράσει φόβο για τη ζωή του», είπε ο δικηγόρος.

«Αν είχε μια διαπλοκή ο Σωκράτης Γκιόλιας αυτή ήταν με τη συνείδησή του και με τη δημοσιογραφική ιδεολογία», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.