Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πέτρος Ευθυμίου, μιλώντας στο ΘΕΜΑ Radio για τη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια τόνισε ότι η δημοσιογραφία και οι λειτουργοί της πρέπει να προστατευτούν. «Η σιωπηλή δημοσιογραφία είναι για να γίνονται ανεμπόδιστα όλα τα σκοτεινά παιχνίδια είτε των εξουσιών, είτε των συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ευθυμίου.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το περασμένο Σάββατο στο Όσλο ψηφίστηκε ένα ψήφισμα που απευθύνεται και στις 56 χώρες του ΟΑΣΕ, μεταξύ αυτών και της Ελλάδας. Το ψήφισμα, που εισηγήθηκε ο
Αμερικάνος γερουσιαστής, έλεγε ότι πυκνώνουν σε όλες της χώρες οι δολοφονίες και οι παρενοχλήσεις της λεγόμενης «ερευνητικής δημοσιογραφίας», της δημοσιογραφίας που «ενοχλεί» την εξουσία και τα συμφέροντα».

«Ο τύπος δημοσιογραφίας που ασκούσε ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν ακριβώς η ερευνητική δημοσιογραφία, που προσπαθεί να αποκαλύψει, να ερευνήσει σε βάθος».

Τέτοιου είδους μαφιόζικο χτύπημα δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα, είπε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε ότι «αυτό το “χτύπημα” δείχνει ότι κάτι πήγε να συμβεί, που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Είναι ένα σημάδι για την κοινωνία και για τους θεσμούς μας» συνέχισε.