Την παράταση της απογραφής των δικαιούχων επιδομάτων του ΟΓΑ έως τις 28 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ο Οργανισμός. Η καταβολή των επιδομάτων του Α΄ διμήνου 2011 (6-15 Φεβρουαρίου) σε όλους τους δικαιούχους θα γίνει μέσω ΕΛΤΑ, με το ισχύον ως σήμερα σύστημα πληρωμής των επιδομάτων του ΟΓΑ, δηλαδή με ταχυδρομικές επιταγές.

Στους νέους δικαιούχους που θα πληρωθούν για πρώτη φορά το Α΄ δίμηνο 2011 θα σταλεί ταχυδρομικά τις αμέσως επόμενες ημέρες το απογραφικό δελτίο και σχετικό έντυπο οδηγιών, ώστε να προσέλθουν έγκαιρα στην τράπεζα της επιλογής του ή στα ΕΛΤΑ για να απογραφούν.

Επίσης, ο ΟΓΑ ανακοίνωσε πως παρατείνει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου η απογραφή των συνταξιούχων, προκειμένου η καταβολή των συντάξεων να γίνεται με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που θα τηρείται στα ΕΛΤΑ.
Η καταβολή των συντάξεων για τον Φεβρουάριο, για όσους δεν έχουν απογραφεί, θα γίνει με ταχυδρομικές επιταγές μέσω ΕΛΤΑ.

Σε κάθε περίπτωση, ο Οργανισμός ενημερώνει τους συνταξιούχους του ότι οι συντάξεις του μηνός Μαρτίου 2011 θα καταβληθούν αποκλειστικά σε τραπεζικό λογαριασμό ή λογαριασμό των ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει.
Για το λόγο αυτό οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ που δεν έχουν απογραφεί μέχρι σήμερα θα πρέπει να καταθέσουν το απογραφικό δελτίο που τους έχει σταλεί από τον ΟΓΑ στο κατάστημα της Τράπεζας ή των ΕΛΤΑ. που επιθυμούν να καταβάλλεται η σύνταξή τους μέχρι και 11 Φεβρουαρίου 2011.