Υλικά

  • 3 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • ¾ του ποτηριού χυµό πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κουταλιές κανέλα και γαρύφαλλα
  • αλεύρι ζαχαροπλαστικής όσο χρειαστεί
  • ανθόνερο, ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Χτυπάµε το ελαιόλαδο µε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε µε τη σόδα διαλυµένη στον χυµό, το νερό, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και το αλεύρι.
  2. Ζυµώνουµε καλά, πλάθουµε τους κουραµπιέδες και τους ψήνουµε.
  3. Όταν κρυώσουν τους ραντίζουµε µε ανθόνερο και τους πασπαλίζουµε µε άχνη ζάχαρη.